Susanne är en av FolkeFerie.dk's lokalkända guider och hon har sammansatt ett spännande program till dig som långtidsgäst.

Susanne berättar:

"Tack vare det milda klimatet på Malta kan gästerna göra utflykter varje dag om de önskar det. Som lokalt kända öppnar vi dörrar som normalt är stängda. Du kan tro att vi kan visa lokala hemligheter och berätta historier som du inte hittar i guideböckerna", avslutar Susanne med ett varmt leende.

 • FolkeFerie.dk har ett omfattande utflyktsprogram. Det finns alltid något spännande på programmet, oavsett om det är en tur till Maltas lokala marknader, en härlig vandrartur eller ett besök i en av öns 365 kyrkor.

  Här kan du se exempel på vad du kan roa dig med varje dag i 18 dagar. OBS! Programmet är endast vägledande.

  Du hittar vårt aktuella utflyktsprogram här, samt en lista över alla våra aktiviteter.

   

 • Dag 1: På jakt efter det autentiska Malta

  Denna utflykt är det perfekta sättet att starta semestern. Under dagen besöker vi färgrika marknader, delikatesser, souvenirer och upplever den lokala stämningen. Vi ser den vackra ön från norr till söder och får Malta helt in under huden. Din reseledare berättar under tiden om allt som är värt att veta om livet på Malta.

 • Dag 2: Vattengymnastik

  Börja dagen med en härlig omgång vattengymnastik i inomhuspoolen. Vi rör oss till musik i vattnet och alla kan vara med. Detta är ett roligt, spännande och populärt sätt att dyrka motion på. Vattengymnastik är en skonsam form för motion, men vi tränar hela kroppen med effektiva övningar.

 • Dag 3: Lantmanslivet på Malta

  Idag ska vi en trevlig tur på landet i Mgarr. Här besöker vi ett växthus och smalar på lokala specialiteter och ser soldyrkade grönsaker. Dagen avslutas med att smaka på lokala produkter såsom bröd, oliver, kapris, soltorkade tomater, marmelad, glass och vin. Läckerheterna kan också köpas med hem, så att du kan njuta av dem resten av semestern.

 • Dag 4: Naturälskarens guide nr. 1

  Medelhavets pärla, Malta, bara väntar på att utforskas. Därför har vi sammansatt häftet "Go' tur". Köp häftet om du vill uppleva öns flora och fauna på egen hand. Läs om allt ifrån lokala attraktioner till beskrivningar av fina vandrarturer i närområdet. Med häftet i handen är ni väl förberedda till att utforska Malta resten av semestern. Häftet kostar 5 €.

 • Dag 5: Livemusik och god mat

  Tycker du om livemusik i trevliga omgivningar, är en kväll på Joseph's Bar ett bra sätt att tillbringa kvällen. Varje torsdag slår Joseph's Bar upp dörrarna till en kväll med välsmakande mat, goda drinkar samt livemusik. Kom förbi och njut livet med fest och dans, du är ju på semester!

 • Dag 6: Maltas höjdpunkter på en dag

  Fick du inte sett tillräckligt av Malta dag 1, kan du följa med din reseledare runt och uppleva mer av öns historia och mest populära sevärdheter idag. Vi stannar vid ett par fantastiska utsiktspunkter, så att du kan utvidga fotoalbumet.

 • Dag 7: Målarkurs

  Känner du för att få utlopp för din kreativa sida finns det många möjligheter på en långsemester på Malta. Du har tiden, Malta har ett fanstiskt ljus och vi har hittat öns bästa undervisare. Denna kurs är mycket populär bland våra gäster och en av dem säger bl.a. "En av orsakerna till att vi åker på långsemester på Mellieha Holiday Centre är bl.a. målarkursen. Läraren är otroligt duktig och min hustru deltar i kursen en gång per vecka med stor glädje."

 • Dag 8: Besök grannön Gozo

  Det har blivit tid till att utforska en av Maltas andra öar. Denna dag ska vi uppleva natur, historia och maltesisk mat när vi seglar till Gozo. Vi avnjuter lunchen i det 150 år gamla bondehuset, Il-Wileg, och i huvudstaden Victoria ska vi  bl.a. uppleva det stora fästningsverket Citadellet. Till sist ges det tid till egna äventyr i staden.

 • Dag 9: Killerdart

  Om du inte redan har provat det, är det hög tid att testa "killerdart". Vi spelar varje dag i Joseph's Bar och det är alltid underhållande. Det gäller att vinna och "döda" de andra. Här kan du möta andra långtidsgäster och ni kan dela tips och upplevelser.

 • Dag 10: Upplev ett unikt världsarv, Hager Qim Templet

  Du bör inte missa ett av Maltas mest populära utflyktsmål. På en klipphöjd med fantastisk utsikt över Medelhavet ligger det arkitektoniska och förhistoriska mästerverket. Templena och nationalparkens museum bjuder på modeller, illustrationer och 4D-film.

 • Dag 11: Besök Maltas många museer

  Malta har många olika slags museer för alla smaker. Oavsett om du föredrar arkeologiska fynd, konst, historia eller arkitektur så hittar du det på Malta. Besök bl.a. vapenmuseet, det nationella konstmuseet eller sjöfartsmuseet. Våra danska reseledare står redo att hjälpa dig med biljetter, öppettider m.m.

 • Dag 12: Spela boule

  Boule är ett roligt kulspel som kan spelas av alla och inte kräver någon större fysik. Vi kan garantera en trevlig stund under bar himmel tillsammans med andra långtidsgäster.

 • Dag 13: Besök en äkta adelsfamilj

  Den gästfria och adliga famlijen De Piro öppnar dörrarna till sitt hem. Susanne står för rundturen och vi upplever rum fyllda med antikviteter och konstverk. Avslutningsvis bjuder baronessan på kaffebord i trädgården.

 • Dag 14: Bingokväll

  Var med till en trevlig och underhållande kväll med bingo fylld av vänskap och spänning. Kanske vinner du en av de fina premierna. Lycka till!

 • Dag 15: Besök munkklostret i Mdina

  Helt unikt ska vi lära oss om livet som munk. Vi har nämligen fått lov till att komma helt nära Karmelitermunkarnas klosterliv. Efteråt beger vi oss ut i den vackra lilla staden, mdina, som är en sällan skådad upplevelse.

 • Dag 16: Vandra i skog, på slätter och i grottor

  Maltas skogsområden, högslätter och stenlandskap inviterar till en härlig vandrartur. Vi kör med buss till Maltas största kos, Buskett. Vi får möjlighet att gå runt i ett arkeologiskt spännande grottkomplex i Ghar il Kbir. Vi avslutar dagen på en trevlig dag från Maltas högsta punkt vid Dingli Cliffs.

 • Dag 17: Se det sista av ön med sightseeing-bussar

  Det bästa sättet att få ut det sista av Malta-resan är från en sightseeing-buss. Här cruisar du runt till de största sevärdheterna i mdina, Rabat, Mosta och Valletta. Bussarna kör 2 olika rutter hela dagen och du kan köpa biljetter hos våra danska reseledare.

 • Dag 18: Avkoppling och välbefinnande

  Sista dagen på din långsemester ska naturligtvis spenderas i den härliga inomhus-poolen på Mellieha Holiday Centre. Här f¨år du massor av välbefinnande och du får med stor säkerhet tankat ny energi till vardagen där hemma.