Tre av våra danska reseledare har bott på Malta i flera årtionden och har familj och vänner på öarna.

Mia, Marianne och Susanne kryddar utflykterna med personliga historier och aktuell information från Malta.

De kan svara på nästan alla frågor om både vardagen som malteser och Maltas händelserika historia.

  • Susanne hittar annorlunda upplevelser

    ”Jag har ibland lite svårt att styra mig när jag berättar om Malta för våra gäster, för allt är ju så spännanden. Tänk att vi har de äldsta, fristående templena i världen och en av de minsta och vackraste huvudstäderna, som dessutom har kårats till kulturhuvudstad 2018! Inte att förglämma dedt vackra, rena, aquamarinfärgade Medelhavet runt omkring oss. Det kan ju inte bli mycket bättre. Utöver att guida våra gäster runt om på Malta är det också jag som hittar nya turer och upplevelser till våra gäster. Efter snart 30 år på öarna och med en stor familj och ett stort nätverk härnere, kan jag hitta annorlunda och otraditionella platser. Det har bl.a. blivit till spännande besök i palats och munkkloster, som normalt inte är öppna för offentligheten. På vår rundresa till Malta och Gozo besåoker vi en lokal getfar,are och en liten, exklusiv vingård."

  • Mia är utbildad i Maltas historia

    ”Jag har älskat Malta sedan jag var här på semester som barn tillsammans med min familj. Senare har jag varit här på guideskola och blev reseledare. Och ja, så föll jag för min man som är malteser, och jag har nu bott här i snart 20 år. Jag har tagit den auktoriserande utbildningen som lokalguide på Maltas Universitet och jag älskar att berätta om Maltas dramatiska historia och visa den fantastiska naturen. Min tid går åt till att arrangera utflykter - alltifrån endagsturer runt på ön till våra populära aktiva resor, där man upplever Malta i vandrarkängor, från cykelsadeln eller från havssidan i kajak. Det finns så många spännande möjligheter här på Malta. När jag inte visar runt på Malta, spenderar jag tid med min familj och lever en vanlig maltesisk vardag. Jag har tvillingar på åtta år och en stor maltesisk släkt, där nästan alla bor i samma stad som oss. Oundvärligt och fantastiskt när man är arbetande småbarnsmamma."

  • Marianne har koll på den lokale pulsen

    “Då jag kom hit som guide förälskade jag mig meddetsamma i ön och ganska snabbt också i övertjänaren här på Mellieha Holiday Centre! Och jag har bott här sedan dess. Det har nu blivit till 20 år och idag är jag FolkeFerie.dk's destinationschef på Malta. Alla våra gäster uppskattar oss tre "dansk-malteser", vi kan hotellet och utflykerna och många känner oss så går allt enklare. Vi är vana vid att t.ex. kontakta myndigheter och läkare, vilket ger en stor trygghet för gästerna. Som fastboende har vi fingret på den lokala pulsen och kan t.ex. arrangera utflykter till aktuella aktiviteter. Vi berättar också gärna om vår vardag och familj på Malta. Ofta kommer gästerna ockå och frågar om en konstig grönsak som de har sett på marknaden och så kan vi ju berätta, att den använder svärmor i den eller den rätten."

  • Möt de tre danska malteserna här – och igen på din semester.