Ithaka är ett perfekt resmål om du vill ha total avkoppling och ladda ny energi. Men Ithaka har också ett hav av aktiviteter, om du vill ha en mer aktiv semester. T.ex. kajak, dykning, snorkling, segling och surfing är några av de aktiviteter som du kan prova på Ithaka.

Att vandra eller cykla är också ett trevligt sätt att uppleva ön, kulturen och naturen på Ithaka. Prova också yogacentret Agios Ioannis för de aktiva som gärna vill finna inre ro.

 

 • Utforska Ithaka med båt

  Att hyra en båt är ett perfekt sätt att se Ithaka från vattensidan. Med båt får du tillgång till orörda stränder och bukter. Ät frukost i Vathi, svalka dig med en glass i Kióni och se solnedgången i Fríkes. I Vathi hamn hyr Kióni Boats ut båtar, liksom våra hotell på Ithaka man vara behjälpliga. Læs mere om bådture på egen hånd her

   

 • Vandring

   

  Ithaka är perfekt för vandring. Kom bort ifrån huvudvägarna, se de antika ruinerna från Ithakas forntid. Katharoú-klostret ligger nära toppen på öns högsta berg, Níritos. Vandringsturen hit upp bjuder på en storslagen utsikt över den södra delen av Ithaka. Eller gå i Odysseus fotspår. Området norr om Stavrós har små skogar och vinmarker och här hittar du ruiner från Odysseus palats. Se forslag til vandreture her

   

 • Surfing

  Det är populärt att surfa vid de Joniska öarna. Du kan få undervisning och hyra utrustning. Speciellt Vasiliki-bukten på sydsidan på grannön Lefkas anses vara ett vindsurfarparadis.

  Ta Ionian Pelagos Ferry från Fríkes till Lefkas. Kitesurfare beger sig norrut på Lefkas, nära Lefkas stad.

   

 • Mountainbike

  På Ithaka kan din mountainbike komma till sin rätt. Ön har både berg och frodiga dalar samt mountainbike-stigar. Njut utsikten över Joniska havet medan du passerar olivträd, cypresser och furuträd upp och ner för de branta sluttningarna. Alpha Bike and Car Hire i Vathi hyr ut cyklar. Hyr GT mountainbikes med gelésadel och skivbromsar. Firman erbjuder LED-lyktor, lås, hjälm och lappningskit utan extra kostnad. Ta själv med cykelskor om du vill cykla med SPD-pedaler.

   

 • Dykarcenter i Vathi hamn

  Odyssey Diving and Sea Kayak Club ligger i Vathi hamn. Här finns instruktörer och dykutrustning till all slags vattensport. Bege dig ut på en snorkeltur i bukterna. Besök oförstörda stränder med havskajak eller dyk i Joniska havet och upptäck en annan värld under havets yta. Odyssey Diving and Sea Kayak Club grundades 2013, från april till oktober har centret öppet och arrangerar guidade turer längs Ithakas kust.

   

 • Snorkling

  Snorkling ger dig en fantastisk möjlighet att besöka många små, isolerade bukter och stränder. Dykarcentret i Vathi hamn arrangerar olika båtturer med snorkling. Du seglas ut i Joniska havet och utrustad med snorkel ser du vackra korallrev och utforskar undervattensvärlden med mask i kristallklart vatten.

  Ingen åldersgräns för snorkling, så hela familjen kan vara med.

   

 • Havskajak

  Ithaka är en ö med lodräta klippkuster och vackra små bukter med stenstränder ideella till havskajak. På Odyssey Diving and Sea Kayak Club kan du välja mellan halv- och heldagsturer. Prova t.ex. en 5-timmarstur från Vathi hamn till Sarakiniko strand. En vacker tur med mer än 20 olika stränder och unika klippformationer.

  Barn som ledsagas av vuxen är välkomna att följa med.

   

 • Dykning

  Med dykutrustning och dykinstruktörer kan alla prova att dyka med syrgasmask och uppleva en magisk undervattensvärld. Dykarcentret i Vathi hamn har kurser för alla, såväl erfarna som nybörjare. Barn från 8 år kan få undervisning i att dyka med dykutrustning. Det dyks utanför Ithakas västkust och vid öarna Arkoudi och Atakos i Joniska havet med kristallklart vatten och en undervattensvärld med fisk och klippor.

   

 • Utflykter på Ithaka

  Vi erbjuder ett varierande program av spännande utflykter. Segla längs den vackra kusten på en av våra båtturer, följ med på en guidad tur i huvudstaden Vathi eller spendera eftermiddagen på att lära om och smaka på det goda, grekiska köket.

  Se udflugtsprogrammet her