Gyllene sandstränder, azurblått hav, blå laguner, enastående natur, levande byar och fantastiskt medelhavsklimat. Det finns många bra argument för att resa till Malta. Våra resor till Malta erbjuds med direktflyg från Köpenhamn året runt. Välj mellan 7 eller 14 dagar, eller varför inte en långsemester på 3 veckor eller mer?

Bo i 70 m² privat bungalow på Malta

Välj vårt mest populära hotell Mellieha Holiday Centre och spendera din semester på Malta i ett 70 m2 stort 3-rums semesterhus med privat trädgård och takterrass, eller välj en av våra nybyggda 55 m2 bungalows. Mellieha Holiday Centre är ritat av den danske arkitekten Hans Munk Hansen och är placerat på ett av Maltas bästa lägen, bara 300 meter från en av öns bästa stränder. Byn bjuder på många härliga faciliteter såsom stor utomhuspool, bar, restauranger, supermarket, gym, barnklubbar och självklart har du våra danska reseledare på plats.

Stora barnrabatter på våra Malta-resor

✔ Barn 2-17 år kan få upp till 50 % rabatt på Mellieha Holiday Centre vid min. 2 betalande vuxna i samma inkvartering
✔ Barn 2 - 11 år kan få gratis halv- och helpension på Mellieha Holiday Centre efter särskild barnmeny (1 barn per betalande vuxen som köpt samma måltidstyp).

Blå laguner och blå himmel

På Malta kan du njuta av härliga stränder , blå laguner och Europas renaste badvatten. Letar du efter Maltas mest barnvänliga strand så är Mellieha Bay, nära Mellieha Holiday Centre, ett bra alternativ: lätt att ta sig till, vindstilla och grunt vatten. Kom också ihåg snorkeln när du packar. När du dyker ner från klipporna i det klarblå havet öppnar sig en ny värld under vattenytan. Utforska vrak, rev och grottor.

Vädret på Malta är härligt året om. Njut av 3 000 soltimmar/år, en genomsnittlig havstemperatur på 20 grader och en lång, torr sommar som sträcker sig hela vägen från april till oktober. Semesterön har ett subtropiskt klimat och även om du tar dig dit i januari eller februari är vädret på Malta milt och temperaturen är uppe i 15-18 grader.

Malta i världshistorien

För mer än 7 000 år sedan kom de första människorna till Malta från Sicilien. Sedan dess har öriket besökts, belägrats och koloniserats av pirater, romare, riddare, britter och många andra. Så om du kan slita dig från solstolen finns det mycket att upptäcka såsom monument, medeltidsstäder, pampiga palats och mycket mer.

Malta: Se video

Mellieha Holiday Centre

På vårt mest populära hotell på Malta bor du i eget 70 m2 semesterhus endast 300 m från sandstrand. Centret har allt för en härlig semester: inomhus- och utomhuspool, supermarket, fitness, spa, minigolf, multicourt m.m.

Säsonger

Med 3 000 soltimmar om året är Malta det ideala semeseterstället året runt. Välj till exempel vårt mest populära hotell Mellieha Holiday Centre och njut av det härliga klimatet från din privata innergård.

Inspiration & upplevelser

Få platser har så mycket att erbjuda som Malta. Ett av Europas bästa dykplatser, 365 kyrkor, shopping, kulinariska upplevelser, medeltidsbyar, blå laguner och mycket mer.

Vädret

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dag
15° C
16° C
17° C
19° C
23° C
28° C
31° C
31° C
28° C
24° C
20° C
17° C
Natt
C
C
10° C
12° C
15° C
18° C
21° C
22° C
20° C
17° C
14° C
11° C
Vatten
15° C
14° C
15° C
15° C
18° C
21° C
24° C
25° C
24° C
22° C
20° C
17° C
Regn
81 mm
61 mm
41 mm
23 mm
7 mm
3 mm
0 mm
7 mm
40 mm
90 mm
80 mm
84 mm

Källa: DMI

Karta

Ladda ner och printa

Detaljerade kartor över Malta och huvudstaden Valletta.

Se/ladda ner karta över Malta - klicka här

Se/ladda ner karta över Valletta - klicka här

Vem är FolkeFerie.se?

Med oss reser du tryggt och säkert

 • Resor med trygghet och kvalitet

  FolkeFerie.se är en del av den danska researrangören FolkeFerie.dk. Hos oss gör vi alltid vårt yttersta för att uppfylla gästernas semesterdrömmar. Det har vi gjort sedan vi startade 1938. Glada och nöjda kunder är det viktigaste, därför strävar vi alltid efter att kvalitet och trygghet är en del av din resa!

  Läs mer om FolkeFerie.se här
 • Välkommen att kontakta oss

  Du är alltid välkommen att ringa, mejla eller chatta med oss. Våra duktiga resesäljare hjälper dig gärna med att boka en resa och kan svara på frågor. 

  Vi har öppet på vardagar kl. 09-17 samt lördagar kl. 10-14.

  Ring, mejla eller chatta med oss