Medelhavsön Malta ligger bara tre timmar från Danmark och är med sitt subtropiska klimat perfekt för en solrik höstresa.

Vädret på Malta i september är skönt med temperaturer på 25-30 grader. I oktober och november faller temperaturen till ca 18-25 grader. Det är få regndagar och mycket fler soltimmar än vad vi är vana vid hemma i Sverige. 

Hösten på Malta är perfekt för utomhusaktiviteter såsom sightseeing, vandrings- och cykelturer. Upplev öns dramatiska landskap och vackra natur i vandringsstövlar eller från cykelsadeln. Gå på upptäcksfärd i alla de spännande och mysiga medelhavsstäder. Vi har också ett stort urval av utflykter till öns sevärdheter och små hemliga pärlor. 

Spendera höstsemestern på Mellieha Holiday Centre på Malta och bo i ett eget 70 m2 stort semesterhus med innergård och takterrass. Semestercentret ligger i ett vackert område bara 300 meter från sandstranden.

Höstsemestern på Malta är populärt och blir snabbt utsålt - så boka i god tid.

 

 

 

 

Vi rekommenderar

 • Mellieha Holiday Centre

  Mellieha Holiday Centre på Malta är FolkeFerie's mest populära hotell. Det arkitektritade semestercentret ligger i ett naturskönt område endast 300 meter från öns bästa sandstrand. Under din vistelse bor du i ditt eget 70 m2 semesterhus med privat, avskärmad innergård och takterrass med utsikt

  Läs mer om Mellieha Holiday Centre

Vädret på Malta

 • Malta: 3 000 soltimmar om året

  Vädret på Malta är behagligt året runt. Klimatet är subtropiskt, vilket gör att även vintermånaderna håller en genomsnittstemp. på ca. 15-17 grader. Vintern på Malta bjuder därför på en lång, mild säsong, i kontrast till de skandinaviska mörka och kalla vintermånaderna.

  Läs mer om vädret på Malta

Upplevelser på Malta

 • Maltas möjligheter

  Malta har ett brett utbud av sevärdheter, upplevelser, storslagen natur och unik charm. Det lilla ö-riket har 7 000 års historia och du kan uppleva spår från romarriket, Johanitterriddarna och 2:a världskriget. Det är lätt att ta sig runt på Malta med buss eller i hyrbil.

  Läs mer om Maltas möjligheter

 

 

Läs mer om Malta