Medelhavsön Malta ligger bara tre timmar flygresa från Köpenhamn och ca. 4 timmar med direktflyg från Stockholm Arlanda. Med sitt subtropiska klimat är Malta perfekt för en solrik höstresa vid Medelhavet.

Vädret på Malta i september är skönt med temperaturer på 25-30 grader. I oktober och november faller temperaturen på Malta till ca. 18-25 grader. Maltas höstklimat har få regndagar och mycket fler soltimmar än vi är vana vid hemma i Sverige. 

Hösten på Malta är perfekt för utomhusaktiviteter såsom sightseeing, vandrings- och cykelturer. Upplev öns dramatiska landskap och vackra natur i vandringsstövlar eller från cykelsadeln. Gå på upptäcksfärd i Maltas spännande och mysiga medelhavsstäder. Vi har också ett stort urval av utflykter till Maltas sevärdheter och små hemliga pärlor runt omkring på ön. 

Spendera höstsemestern på Mellieha Holiday Centre på Malta och bo i en 55-70 m2 stor bungalow med privat innergård och takterrass. Mellieha Holiday Centre ligger i ett vackert område på norra Malta, bara 300 meter från en av Maltas vackraste sandstränder.

Unna er en höstlovsresa till Malta vid Medelhavet - en fest för hela familjen och klimatet är fortfarande milt! På vårt mest populära hotell, Mellieha Holiday Centre, får barn 2 - 17 år helt upp till 50% rabatt på grundpriset.

Se utvalda avresedatum och priser på höstresor till Malta med direktflyg från Köpenhamn och Stockholm Arlanda nedan, eller sök själv efter det avresedatum som passar dig.

 

 

 

Res i september 2020

Direktflyg från Köpenhamn och Stockholm Arlanda

Res i oktober 2020

Direktflyg från Köpenhamn och Stockholm Arlanda

Res i november 2020

Direktflyg från Köpenhamn och Stockholm Arlanda

Vädret på Malta

  • Malta: 3 000 soltimmar om året

    Vädret på Malta är behagligt året runt. Klimatet är subtropiskt, vilket gör att även vintermånaderna håller en genomsnittstemp. på ca. 15-17 grader. Vintern på Malta bjuder därför på en lång, mild säsong, i kontrast till de skandinaviska mörka och kalla vintermånaderna.

    Läs mer om vädret på Malta

Upplevelser på Malta

  • Maltas möjligheter

    Malta har ett brett utbud av sevärdheter, upplevelser, storslagen natur och unik charm. Det lilla ö-riket har 7 000 års historia och du kan uppleva spår från romarriket, Johanitterriddarna och 2:a världskriget. Det är lätt att ta sig runt på Malta med buss eller i hyrbil.

    Läs mer om Maltas möjligheter

 

 

Läs mer om Malta