Att vara på semester på Malta är en underbar resa tillbaka till grottmänniskornas, korsriddarnas och tempelfolkets svunna tid. 7000 års spännande historia blir återberättad genom monument, försvar, kyrkor och katedraler och inte på någon annan plats hittar du så många kulturpärlor på ett och samma ställe.

Se fram emot: Stormästarnas imponerande palats där ni blir introducerade till Johanniterriddarna; till St. Elmo Fortet och St. John´s Co-Cathedral som utanpå inte ser så mycket ut för världen, men som inuti är utsmyckat på varenda kvadratcentimeter; till det underjordiska templet Hypogeum som är byggt som en labyrint på tre våningar och till huvudstaden Valletta som tillhandahåller så många kulturella minnesmärken att staden finns på UNESCOs lista över världsarv.

Efter den feniciska, romerska och arabiska perioden intogs Malta av Napoleon, men 1814 blev öriket en brittisk koloni och var en värdefull bas för deras flotta. Denna bas var avgörande för utfallet av andra världskriget och Malta är det enda landet i världen där den samlade befolkningen har mottagit det engelska St.Georgskorset för deras insats under kriget.

Malta blev republik 1974 och består av sju öar där Malta, Gozo och Comino är bebodda.

Malteserkorset

Johanniteterorden

Johanniterordens sjukhus

Läs mer om Malta

  • Ytterligare information

    www.visitmalta.com - det officiella hemsidan för turism på Malta, Gozo och Comino (information på engelska)