Vädret på Malta bjuder på 3000 soltimmar om året

Vad säger du till en lång semester väck från den mörka vintern i Skandinavien? Malta har ett subtropiskt klimat, dvs. milda vintrar och varma sommarmånader.
Redan i maj är vädret på Malta perfekt till sol- och badsemester. Vädret bjuder på sol från en molnfri. Med sina 3 000 soltimmar om året är Malta den perfekta semesterdestination. Det subtropiska klimatet gör att sommaren alltid är varm och solrik, och vintern mild och behaglig. Havet runt Malta är också varmt och vintern kan det krypa upp på 16-18 grader.

Sommarvädret på Malta

Redan i maj är vädret på Malta perfekt till sol- och badsemester. Vädret bjuder på sol från en molnfri himmel och en torr, varm luft. Sommeren på Malta sträcker sig från april till november, och badvattnet är mellan 20 och 25 grader från början av juni till slutet av oktober.

Vintervädret på Malta kan påminna om en svensk sommar

Vädret på Malta om vintern kan påminna om vår- och sommarvädret här hemma i Sverige. Vintertemperaturen i det lilla ö-riket Malta ligger normalt mellan 10-20 grader och vädret skiftar mellan regn och sol.

Det blir inte frostgrader på Malta, men under vintermånaderna kommer mestadelen av årets regn. 

 

Vädret på Malta - kort och gott

Här kan du få ett överblick över vädret på Malta. Vädret på Malta bjuder på härlig sol och blå himmel det mesta av året. Men det finns månader då badvattnet är extra läckert, naturen är som grönast och vädret på Malta är som varmast.

 • När är vädret på Malta torrast?

  De torraste månaderna på Malta är juli, augusti och september. Med normalt inget regn under sommaren, i kombination med höga temperaturer, går Malta från att vara grönt till mer gyllene.

   

 • När är vädret på Malta kallast?

  Vädret på Malta är som kallast i januari och februari, med i genomsnitt ca. 15 grader på dagen och ca. 9 grader på natten. Men även vintertid kan du hitta en solrik plats i innergården på Mellieha Holiday Centre.

 • När är vädret på Malta varmast?

  Sommaren är varm på Malta och värmeböljor kan förekomma. De varmaste månaderna är juli och augusti, med temperaturer på helt upp till 33 grader i genomsnitt. Den höga luftfuktigheten gör att det upplevs som ännu varmare.

 • När regnar det som mest på Malta?

  December är normalt den månad då vädret på Malta är som mest regnigt. Men de korta, kraftiga skurarna upphör normalt snabbt igen och det mesta av året har Malta sol och blå himmel.

   

 • När är det badsäsong på Malta?

  Med sommarväder från april till oktober, är badsäsongen lång på Malta. Högsäsongen för att bada i havet är i juli, augusti och september med vattentemp. på ca. 25 grader.

   

 • När blir det vår på Malta?

  På Malta kan du uppleva våren i all dess prakt redan i februari. Och i mars månad kan temperaturen smyga sig uppemot 18-20 grader. Under vintermånaderna bjuder Malta också på en försmak på våren.

   

 • När är det mest frodigt på Malta?

  Det maltesiska ö-rikets gyllene landskap förvandlas om vintern och våren till gröna, färgglada scener. Beroende på hur mycket nederbörd Malta haft under vintern, är Malta som mest frodigt i januari och februari.

 • När är havet som varmast på Malta?

  Vattnet är varmast från juni till oktober, med temperaturer mellan 21-25 grader. Är du vinterbadare kan du se fram emot badvatten med en genomsnittstemp. på 16 grader från december till februari.

   

Vädret

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dag
15° C
16° C
17° C
19° C
23° C
28° C
31° C
31° C
28° C
24° C
20° C
17° C
Natt
C
C
10° C
12° C
15° C
18° C
21° C
22° C
20° C
17° C
14° C
11° C
Vatten
15° C
14° C
15° C
15° C
18° C
21° C
24° C
25° C
24° C
22° C
20° C
17° C
Regn
81 mm
61 mm
41 mm
23 mm
7 mm
3 mm
0 mm
7 mm
40 mm
90 mm
80 mm
84 mm

Källa: DMI

Mellieha Holiday Centre****

Vårt mest populära hotell på Malta ➙

Kontakta oss

Mejla, ring eller chatta

 • Chatta med oss

  Vardagar: kl. 09.00-17.00

  Lördag: kl. 10.00-14.00

  Söndag & helgdagar: Stängt

   

  Chatta med säljarna i vårt danska Call Center

  Starta chatten här

 • Skriv till oss

  Du är alltid välkommen att kontakta oss via e-mail: forsaljning@folkeferie.se

  Vi svarar normalt inom 2 vardagar.

 • Ring till oss - 0775 888916

  Vardagar: kl. 09.00-17.00

  Lördag: kl. 10.00-14.00

  Söndag & helgdagar: Stängt

   

  (Vägledande öppettider i vårt danska Call Centre)

Håll dig uppdaterad!

Resenyheter, kampanjer och tävlingar

Registrera dig för FolkeFerie.se's veckovisa resenyhetsbrev