Är det dags för en paus från den kalla, svenska vintern, så är medelhavsön Malta det rätta stället. Den vackra medelhavsön Malta är ett eftertraktat resmål om vintern tack vare det milda och behagliga klimatet och alla upplevelsemöjligheter. 

Malta bjuder på storslagen natur och fantastisk kultur. Ta en vandringstur eller besök de vackra saltbassängerna på Gozo. Upplev Barokfestivalen i Valletta och medelåldersfest i Mdina. Se fram emot muséer, historiska byggnader, kyrkor och gallerier. Se hur de lokala firar helgdagar och helgon. Underhåll dig med allt från koncerter, teaterföreställningar, operor och mycket mer. 

Vi erbjuder också en mängd utflykter till Maltas många sevärdheter och små hemliga pärlor. Upplev underjordiska hål, välbevarade medelåldersbyar, präktiga palats, förhistoriska tempel, ett maltesiskt lantbruk eller den gröna grannön Gozo. 

Vi har tagit fram ett program, så det finns något för alla smaker. Läs mer om våra utflykter här

Njut av en härlig vinterresa på Malta och bo i ett eget 70 m2 stort semesterhus på Mellieha Holiday Centre.

 

 

 

 

Vi rekommenderar

 • Mellieha Holiday Centre

  Mellieha Holiday Centre på Malta är FolkeFerie's mest populära hotell. Det arkitektritade semestercentret ligger i ett naturskönt område endast 300 meter från öns bästa sandstrand. Under din vistelse bor du i ditt eget 70 m2 semesterhus med privat, avskärmad innergård och takterrass med utsikt

  Läs mer om Mellieha Holiday Centre

Vädret på Malta

 • Malta: 3 000 soltimmar om året

  Vädret på Malta är behagligt året runt. Klimatet är subtropiskt, vilket gör att även vintermånaderna håller en genomsnittstemp. på ca. 15-17 grader. Vintern på Malta bjuder därför på en lång, mild säsong, i kontrast till de skandinaviska mörka och kalla vintermånaderna.

  Läs mer om vädret på Malta

Upplevelser på Malta

 • Maltas möjligheter

  Malta har ett brett utbud av sevärdheter, upplevelser, storslagen natur och unik charm. Det lilla ö-riket har 7 000 års historia och du kan uppleva spår från romarriket, Johanitterriddarna och 2:a världskriget. Det är lätt att ta sig runt på Malta med buss eller i hyrbil.

  Läs mer om Maltas möjligheter

Jul och nyår

Läs mer här