Skäm bort smaklökarna på Porto Santo

Du kan glädja dig till det portugisiska köket på Porto Santo, som rymmer kokkonst av hög kvalitet. Kom ut och upplev den vältillagade och allsidiga maten på en av Porto Santos många trevliga restauranger. Maten är fräsch och serveras i rikliga mängder. Jämfört med hemma i Skandinavien, är det billigt att äta ute på restaurang på Porto Santo.

Lokala rätter och internationell inspiration

Portugiserna dyrkar landets rika traditioner - också i köket med lokala rätter - men de låter sig också gärna inspireras av internationell gastronomi. Det portugisiska köket består av både kött, fisk och skaldjur, och därtill serveras solmogna grönsaker, ris och potatis. Vitlök, olivolja och färska kryddörter är fasta ingredienser i matlagningen. Du kan nästan alltid få en grillad steak med pommes frites. Blir du sugen på något sött, kan du se fram emot glass, mousse, fruktsallader, puddingar samt kakor.

Ö-specialiteter du inte bör missa

Espetada är en klassisk madeiransk rätt, som är populär på Madeira såväl som Porto Santo. Rätten består av oxkött i bitar, som gnids med groft salt, vitlök och lagerbär, innan det grillas på spett över öppen eld. Till köttet serveras typiskt olika tillbehör såsom potatis, sallad samt Milho frito, som är friterade majsmjölkakor. Prova även Bolo do Caco, som är stenugnsbakade runda plattbröd, bakade på en blandning av vetemjöl och kokt sötpotatis.