Sommarsemester med sol, vacker strand och fantastiskt badvatten

Endast 43 km. nordöst om Madeira ligger Porto Santo, en dold portugisisk ö-pärla mitt i Atlanten. Med stränder lika fantastiska som Mallorca, men långt ifrån lika välbesökta, är Porto Santo den perfekta destinationen för dig som älskar sol, strand och läckert badvatten.

Sommarvädret på Porto Santo har en genomsnittstemperatur på 26 grader, badvatten på omkring 23 grader och en svalkande bris från den vackra Atlanten. Sommarkvällarna är ljumma och inviterar till en lång promenad längs den vackra stranden och att prova portugisiska specialiteter på en av öns många trevliga restauranger.

Avkoppling och spännande upplevelser

Långt bort från turismen kan du hålla sommarsemester på Porto Santo med silkeslena sandstränder så långt ökat kan nå, och komma helt nära inpå naturen och den lokala befolkningen. På denna lilla oförstörda ö, har man skruvat ner för tempot samtidigt som storslagna naturupplevelser och tvättäkta semesteridyll är på topp. Gå genom huvudstadens kullerstensbelagda gator med små mysiga hus och svajande palmer, och ta med familjen på äventyr i den enastående och råa naturen.

Även om ön inte är större än 42 km2, finns det massor att uppleva. Infrastrukturen är välfungerande, trafiken är gles och det är välskyltat så det är lätt att ta sig runt på ön. Du kan glädja dig till att båtutflykter med möjlighet att se valar och delfiner. Missa inte de femkantade prismorna som naturen skapat, och som bara finns på två andra platser i världen. Upplev den fascinerande världen under havets yta med dykarutrustning. Besök självaste Christoffer Columbus' hus och ta med barnen till öns fågelpark som är full av färgstrålande fåglar och söta sköldpaddor.

Prisvinnande sandstrand med läkande egenskaper

Porto Santo's 9 km. långa sandstrand har vunnit priser för sin silkeslena sand, vattnets renhet och inte minst platsens särskilda ro och skönhet. Under en klarblå himmel finns rik möjlighet till avkoppling, ett dopp i havet eller testa vattensportaktiviteter hela sommaren lång. Den långa sandsträckan gör det lätt att hitta en plats helt till sig själv. Reser du med barn, är stranden den största och bästa lekplatsen med kilometervis av sand och små vågor vid strandbredden. Du kan glädja dig till att sticka ner fötterna i den silkeslena sanden, som sägs ha läkande egenskaper tack vare den höga mineralhalten.

Läckra strandhotell med plats till hela familjen

Som gäst på ett av våra populära strandhotell, bor du ett stenkast från havet i 2-rumssuiter, rymliga och trevligt inredda dubbelrum eller nyrenoverade semesterlägenheter. Med korta avstånd överallt på ön kan du snabbt och enkelt ta dig till stranden, staden, sällsynta naturfenomen och golfbanan. Eller varför inte ner till hamnen och boka en segeltur med möjlighet att se de många valar och delfiner som leker i vattnet omkring Porto Santo.

Läs mer om Porto Santo här

Sommar 2024

Utvalda resor

Sommar 2025

Utvalda resor

Bo på första parkett till stranden

Upplev Porto Santo i 360° ➙

Sommarupplevelser

Vädret

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dag
19° C
19° C
20° C
20° C
21° C
23° C
25° C
26° C
26° C
24° C
22° C
20° C

 

Om FolkeFerie.se

 • Resor med trygghet och kvalitet

  FolkeFerie.se är en del av den danska researrangören FolkeFerie.dk. Hos oss gör vi alltid vårt yttersta för att uppfylla gästernas semesterdrömmar. Det har vi gjort sedan vi startade 1938. Glada och nöjda kunder är det viktigaste, därför strävar vi alltid efter att kvalitet och trygghet är en del av din resa!

  Läs mer om FolkeFerie.se här
 • Välkommen att kontakta oss

  Du är alltid välkommen att ringa, mejla eller chatta med oss. Våra duktiga resesäljare hjälper dig gärna med att boka en resa och kan svara på frågor. 

  Vi har öppet på vardagar kl. 09-17 samt lördagar kl. 10-14.

  Ring, mejla eller chatta med oss

Ovanstående erbjudanden avser SEK per person och gäller vid 2 vuxna som reser tillsammans i 1 vecka, exkl. mat ombord på flyget och flygplatstransfer T/R. Med reservation för pris- och programändringar, korrekturfel samt slutsålda platser.