Teneriffa smakar av mer

Solskensön Teneriffa har ett fantastiskt utbud av läcker mat. Överallt upplever du generösa portioner och kvalitet för pengarna. Speciellt på Teneriffas södra kust är flera sorters kök representerade. Solida hamburgare, kinesisk wok, frisk sushi, italiensk pasta, libanesisk hummus och English breakfast. Det kanariska köket är det mest populära och det finner du överallt. Kanarisk mat är gedigen husmanskost med bra smak och du kan få läckra sallader till förrätt.

Läckert och enkelt - så är det kanariska köket

Teneriffa är en del av de kanariska öarna. Men Teneriffa har utvecklat sin egen gastronomi, som har starka referencer till det spanska, men också till det sydamerikanska köket. Gå inte miste om de små, skrynkliga potatisarna med mojo-sås till. Förr i tiden blev potatisarna kokade i en gryta med havsvatten tills allt vattnet kokat bort. Potatisar och mojo-sås är ett trofast tillbehör till tex fisk, kyckling, fläskfilé och entrecote stekt på träkolsgrill. Köttet är saftigt och mört och portionerna är stora.

Lokal öl och källvatten

Mat och dricka är generellt billigare än hemma. Alkoholhaltiga drycker som öl, drinkar och cocktails är mycket billiga. En färskt stött mojito kan fås för 4€ och upp. Teneriffas lokala öl heter Dorada och kan fås i fler olika utgåvor. Du känner igen den på att vulkanen Teide finns på etiketten. Det lokala vinet är friskt och fruktigt.Den är ofta lite dyrare än vinet från det spanska fastlandet. Vatten serveras alltid på flaska och det är källvatten från ön.

Läs mer om Teneriffa