Teneriffa är barnens ö

Teneriffa är känt som la isla amable på Kanarieöarna. Det betyder den vänliga ön. Det gäller särskilt barn, för alla Teneriffas invånare, unga som gamla, älskar barn. Bli inte överraskad om servitören eller receptionisten pratar med barnen om deras dag. Det är inget hemligt marknadsföringsknep. Det är så öborna.

Allt för de som älskar vatten

Teneriffa passar perfekt till semester med barn. Solen skiner varje dag och havet eller poolen står redo när du har lust. Det flesta barn älskar vatten, och på Teneriffa finns det massor med möjligheter för lek med vatten. De minsta bygger sandslott i strandkanten samtidigt som de lite större snorklar.

Hela familjen kan åka på utflykt med en båt eller till och med en ubåt och se delfiner och valar i deras rätta element, eller få fart framåt i vattenlandet Siam Park. Längs med den sydvästra kusten finns det många bra stränder och naturliga havsbassänger. Det finns bassänger formade av lava från gamla tiders vulkanutbrott och kanske lite cement till hjälp, så att man lugnt kan simma även om havet utanför skvalpar lite för mycket just den dagen: Piscinas naturales.

Dromedarer, riddarduell och action i trätopparna

Alla, även barn och tonåringar, blir imponerade av Teide Nationalparks färgglada månlandskap och de kolsvarta, oframkomliga lavamarkerna. 

Alle, også børn og teens bliver imponerede af Teide Nationalparks mangefarvede månelandskaber og de kulsorte, ufremkommelige lavamarker. Djurglada själar kommer älska ett besök i Camel Park, där du kan klappa husdjur så som getter, åsnor, får och höns och bäras runt av en stor dromedar som vaggar rytmiskt från sida till sida. Du kan också prova en utflykt på häst i Teneriffas varierande landskap. Eller vad sägs om en riddarduell - men bara som åskådare - och äta som under medeltiden, medan du hejar på din favoritriddare? Det finns gott om möjligheter att gå på promenader i skogen runt eller i Teide National Park. Du kan också leka Tarzan i Kanarieöarnas trädtoppar i Fore Park. Här går eller svingar man sig fram från träd till träd iförd klättringssele, hjälm och ett system av karbiner som säkrar dig till linorna.

Har du tagit med tonåringarna på semestern så kan du läsa mer om upplevelser för unga på Teneriffa här.

Barnens semesterparadis

Vi har funnit de största upplevelserna för barn på Teneriffa

Siam Park

Världens bästa vattenland enligt TripAdvisor

Camel Park

Ridtur på ”öknens skepp”

Undervatten-Safari

Upplev djurlivet under vatten

Monkey Park

Kom nära de hotade djurarterna

Läs mer om Teneriffa