St. Julians eller San Ġiljan på maltesiska är uppkallat efter helgonet av samma namn. 
Staden har i dag bara 8000 invånare, men under 1800-talet låg där inget annat än Spinola Palace från 1688 och den gamla sockenkyrkan som tros vara från 1580.

I dag är St. Julians medelhavsidyll i 1. klass med sina exklusiva hotell, butiker och gourmetrestauranger. Staden ligger helt nere vid vattenkanten, omringad av de små fascinerande vikarna Spinola Bay, Ballutta Bay och St. George Bay, som har sin egen lilla sandstrand med sand från Jordan. I vikarna är trevliga både att simma och segla i, men du kan också bara njuta av de små färgglada luzzu-båtarna som ligger och vaggar i det azurblå havet.

Storstad med allt

St. Julians är staden som har lite av allt och har med tiden blivit Maltas mest exklusiva stadsdel. Du hittar den livliga staden på Maltas östkust, som utöver de läckra hotellen och gastronomiska upplevelserna, är känt för sina diskotek, nattklubbar, barer, kasinon, bowlingbanor och biografer.

På sommaren är det populärt hos både turister och maltesiska familjer att promenera längs promenaden mellan St. Julians och Sliema, och njuta av den vackra utsikten. Många av restaurangerna här är fiskrestauranger, då fisk fortfarande har stor betydelse for malteserna, tack vare stadens historia som aktiv fiskeby.

 

 

Storstadssemester i 1 klass

Vi har valt ut de läckraste hotellen mitt i St. Julians.

Se alla hotell på Malta

 • Corinthia Hotel *****

  Corinthia Hotel St. George’s Bay i St. Juliansär ett exklusivt hotell i harmoniska omgivningar inte så långt ifrån Maltas huvudstad Valletta. Hotellet har en härlig utsikt över det turkosblåa havet och fästningarna i bukten. Gläd dig till en semester på absolut första klass.

  Från 12.149,-/person

 • Radisson Blu Resort ****+

  Radisson Blu Resort i St. Julian’s är ett stilfullt resort nära Maltas charmiga byliv, kultur och gastronomiska centrum. Det exklusiva hotellet ligger perfekt och bjuder på 3 härliga pool-områden, restauranger, barer, tennisbanor, fitness, wellness och spa m.m.

   

  Från 12.899,-/person

Smaka på St. Julians

En storstad som bjuder på gastronomiska upplevelser.

En bit av Italien

Till bords med Medelhavet

Gastronomi till smaklökarna

Maltetiska specialiteter

Läs mer om Malta här