Är du trött på vinterns mörker och kyla? Ta en avstickare till varmare breddgrader och märk värmen på en vinterresa till en av våra härliga, solrika destinationer.

Vinterresor: Milt klimat och spännande upplevelser

De solrika resmålen har alla ett brett urval av aktiviteter. Oavsett om du föredrar aktiva vinterresor eller bara vill resa söderut för att koppla av och få en paus från vintern, så har vi en vinterresa till dig.

Populära vinterresmål

Malta ligger endast 3 timmar med direktflyg från Köpenhamn och 4 timmar från Stockholm Arlanda, och är med sitt milda och soliga klimat ett säkert val för en härlig vintersemester. Solskensön har dessutom massor av sevärdheter oavsett om du föredrar charmiga byar, vackra naturupplevelser eller riddarhistoria.

Porto Santo är en liten och mysig portugisisk ö inte långt från Madeira. Den orörda ö-pärlan passar både dig som föredrar att vara aktiv, samt dig som vill skämma bort kropp och själ. Det milda och torra klimatet gör Porto Santo till det perfekta resmålet när mörkret och kylan faller på här hemma.

 

 

 

Oktober 2020

Utvalda resor till Malta

November 2020

December 2020

Utvalda resor till Malta

Januari 2021

Utvalda resor till Malta

Februari 2021

Utvalda resor till Malta

Vintervädret

  • Malta: 3 000 soltimmar om året

    Vädret på Malta är behagligt året runt. Klimatet är subtropiskt, vilket gör att även vintermånaderna håller en genomsnittstemp. på ca. 15-17 grader. Vintern på Malta bjuder därför på en lång, mild säsong, i kontrast till de skandinaviska mörka och kalla vintermånaderna.

    Läs mer om vädret på Malta
  • Perfekt vinterväder på Porto Santo

    Vädret på Porto Santo är normalt milt och torrt året runt. De behagliga temperaturerna under hösten inviterar både till en aktiv semester i naturen och till avkoppling. Speciellt i oktober bjuder Porto Santo normalt på bra väder med höga temperaturer och många solskenstimmar.

    Läs mer om vädret på Porto Santo

Aktiviteter & upplevelser

Golf-video

Upplev Porto Santos fenomenala 18-håls mästerskapsbana samt 9-håls par 3-bana

Om FolkeFerie.se