Sivota - också känt som "Greklands Karibien"...

När du reser till Sivota kan du, precis som i Karibien, sticka ner fötterna i strandens sand och dyka ner i kristallblått hav som glittrar i solensskenet. Sivota ligger vid kusten på den västra delen av Greklands fastland. Det är en av de vackraste platserna i Grekland och ett härligt ställe att ha semester på. Sivota passar till både par och familjer, och flygtiden är endast 3 timmar. Här finns många upplevelser, oavsett om ni reser som par eller familj.

Upplev det äkta Grekland

Sivota är ännu inte så känt som många andra resmål i Grekland, så området är autentiskt och oförstört. Sivota är en hamnstad med ett charmerande stadsliv. Hamnen är en naturlig samlingspunkt med mysiga tavernor, där du kan få en svalkande förfriskning medans du njuter av den grekiska atmosfären och utsikten över bukten. På kvällen kan du njuta av den vackra solnedgången som västkusten i Grekland är känd för. Området är grönt och frodigt med många olivträd, och från de omkringliggande bergen har du en fantastisk utsikt över det kristallklara havet och de många omkringliggande små grekiska öarna och stränder.

Resor med sol, strand och massor av upplevelser

Resor till Sivota passar dig som gärna vill kombinera sol, strand med upplevelser både till land och till havs. Det klara vattnet är perfekt för snorkling och vattensport, eller en båttur där du kan åka ut på upptäcktsfärd till några av de små, obebodda grekiska öarna.

Vi har valt ut de bästa hotellen i Sivota nära strand och puls - få upp till 40% rabatt på medföljande barn från 2 upp till 16 år. Håll dig uppdaterad på erbjudanden til Sivota och boka din nästa resa till Grekland hos oss. Vi har direktflyg från Köpenhamn i maj, juni, juli, september och oktober.

Utvalda hotell till dig

Välkommen till hotell i absolut toppklass i ett av Greklands vackraste områden. Vi har hotell till par, barnfamiljer eller tre generationer som reser tillsammans.

Se alla hotell i Sivota

Greklands Karibien

Sivota ligger på Greklands västkust, helt ut till Joniska havet och endast 10 km. från semesterön Korfus sydspets. Den lilla kuststaden är ett av Greklands vackraste områden och kallas populärt för "Greklands Karibien". Något av det som särskilt kännetecknar Sivota, är de många stränderna samt frodiga, obebodda öar med vackra, blå laguner. Läs mer om Sivota här

Strandguide - ta del av den här ➙

Upplevelser

Västra Grekland bjuder på en mängd sevärdheter och upplevelser, antingen på egen hand eller med våra danska reseledare.

 • Utflykter i Sivota

  Sivota och västra Grekland bjuder på en mängd upplevelser. Våra (danska) reseledare tar med dig till de största sevärdheterna - alltifrån blå laguner och historiska floder till semesterön Korfu och den färgglada staden Parga.

  Läs om utflykter i Sivota här

Vädret

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dag
13° C
13° C
15° C
18° C
23° C
26° C
29° C
30° C
27° C
23° C
17° C
14° C

Karta

Om Sivota

 • Greklands svar på Karibien

  Semesterbyn Sivota på den grekiska västkusten bjuder på måleriska bukter, frodiga obebodda öar och autentisk semesteridyll. Byns samlingspunkt är den trevliga hamnpromenaden med en mängd bra restauranger och caféer. längs kusten och vid de obebodda öarna hittar du flera vackra stränder och blå laguner.

  Läs mer om Sivota här

Värt att veta

 • Sivota från A-Ö

  Vi har samlat diverse information som är värt att känna till innan din resa till Sivota. Läs bl.a. om avtåndet från flygplatsen, internet, mat och dricka, transport, vädret i Sivota och mycket mer.

  Läs mer här

Vem är FolkeFerie.se?

Resor med trygghet och garanti sedan 1938

 • Resor med trygghet

  FolkeFerie.se är en del av den danska researrangören FolkeFerie.dk. Hos oss gör vi alltid vårt yttersta för att uppfylla gästernas semesterdrömmar. Det har vi gjort sedan vi startade 1938. Glada och nöjda kunder är det viktigaste, därför strävar vi alltid efter att kvalitet och trygghet är en del av din resa!

  Läs mer om FolkeFerie.se här

Välkommen att kontakta oss

Ring, skriv eller chatta

 • Ring till oss - 0775-888 916

  Vardagar: kl. 9-16

  Lördag & söndag / helgdagar: Stängt

   

  (Vägledande öppettider i vårt danska Call Centre)

 • Chatta med oss

  Vardagar: kl. 9-16

  Lördag & söndag / helgdagar: Stängt

  Chatta med säljarna i vårt danska Call Center

  Starta chatten här

 • Skriv till oss

  Du är alltid välkommen att kontakta oss via e-mail: forsaljning@folkeferie.se

  Vi svarar normalt inom 2 vardagar.

Håll dig uppdaterad!

Nya resmål och hotell, resekampanjer och tävlingar

Registrera dig för FolkeFerie.se's veckovisa resenyhetsbrev