Portugals dolda ö-skatt

Nu har du chansen att uppleva en av Portugals dolda pärlor, när vi tar med dig till ö-paradiset Porto Santo i Atlanten. Den vackra vulkan-ön har ett spektakulärt berglandskap och en 9 km. lång gyllene sandstrand, som har vunnit priser för sin silkeslena sand, vattnets renhet och, inte minst, platsens helt speciella ro och skönhet. Ta del av vår strandguide här.

Njut av milt klimat året runt på den vackra ön

Porto Santo har normalt ett stabilt och torrt klimat året runt, med enbart små temperaturskillnader. Den bästa reseperioden till Porto Santo är därför - hela året. Är du på jakt efter solsemester, ska du resa till Porto Santo fr.o.m. april månad. I januari och februari, som är de kallaste månaderna, ligger genomsnittstemperaturen normalt på ca. 19 grader. Så t.o.m. vintern på Porto Santo är mild och behaglig, och du kan fly kyla och mörker här hemma. Läs mer om vädret på Porto Santo.

Charmig liten ö med stora upplevelser

Porto Santo är endast 42 km2, men trots den begränsade storleken bjuder ön på en mängd upplevelser. Gör en båttur med möjlighet att se valar och delfiner. Missa inte de femkantiga prismapelarna, som är ett naturskapat fenomen som enbart finns på två andra platser i världen. Upplev den fascinerande världen under havets yta. Ta på upptäcktsfärd i vulkanlandskap, utmana dig själv på öns 18-håls tidigare mästerskapsbana och unna dig ett besök i det 3500 m2 stora Thalasso & Spa, som är en del av Hotel Vila Baleira.

Modernt spa- och strandhotell med fria aktiviteter inkluderat

Porto Santo är perfekt för dig som uppskattar både avkoppling och aktiviteter. Våra noggrannt utvalda hotell har diverse aktiviteter inkluderat i priset, på så sätt kan du vara aktiv på semestern utan att det kostar extra.

Porto Santo i 360° ➙

Andra gästers omdöme

Uvalda kommentarer från tidigare gäster på Porto Santo

Hotel Vila Baleira

Modernt strand- och spa-hotell inkl. Mini All Inclusive. Perfekt för paret och barnfamiljen, med gratis entré till en rad aktiviteter och faciliteter.

Strand- och spa-hotell

4-stjärnig golfsemester****

Se våra attraktiva priser på golfresor här

Säsonger

Direktflyg från Köpenhamn till Porto Santo nästan året runt

Video: Upplevelser

Trots Porto Santos blyga storlek bjuder ön på en mängd upplevelser både på land och till sjöss.

Aktiviteter

Den portugisiska ön Porto Santo kryllar av erbjudanden för den aktiva och för dig som vill skämma bort dig själv. Våra 3 härliga hotell på Porto Santo erbjuder alla olika aktiviteter, som är inkluderade i vistelsen.

 • Golf på Porto Santo

  Som gäst på Hotel Vila Baleira kan du GRATIS spela golf under din semester. Öns golfbana, Porto Santo Golf, har en 18-håls tidigare mästerskapsbana och en 9-håls par 3-bana designad av golflegenden Seve Ballesteros.

  Se mer

 • Tennis och padeltennis

  Som gäst på Porto Santo har du FRI tillgång till öns kommunala tennisanläggning med 6 tennisbanor och 2 padelbanor. Du kan se fram emot att träna forehand och backhand i det härliga klimatet. Du kan ta med bollar och racket eller hyra utrustning billigt i tennisklubben.

  Läs om aktiviteterna här

 • Foto: © Francisco Correia

  Guidade vandringsturer

  Som gäst på Porto Santo kan du följa med på våra vandringsturer - helt gratis. I sällskap av en av våra danska reseledare, upplever vi öns orörda natur och fantastiska utsiktspunkter över den vackra Atlanten.

   

  Läs om aktiviteterna här

 • Foto: © Francisco Correia

  Cykla

  Barn och vuxna kan gratis låna cyklar 4 timmar per dag (förmiddag el. eftermiddag). Våra danska kommer gärna med tips på trevliga rutter, så att du kan utforska öns allra vackraste platser.

  Läs om aktiviteterna här

 • Thalasso Spa

  Som gäst på Hotel Vila Baleira och Vila Baleira Suites har du gratis tillgång till spa-centret Thalasso Spa, som är en del av Hotel vila Baleira. Utan kostnad kan du utnyttja motionspoolen med motström, den animerade poolen, varmvattensbassängen, ångbad, bastu och hammam. Mot betalning kan du få havsvattensterapi och massage med vitaliserande och läkande egenskaper.

  Läs mer om Thalasso Spa här

Vädret

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dag
19° C
19° C
20° C
20° C
21° C
23° C
25° C
26° C
26° C
24° C
22° C
20° C

 

Karta

All Inclusive

 • Total avkoppling på semestern

  Bor du på Hotel Vila Baleira kan du koppla av 100% på semestern, här erbjuder de nämligen All Inclusive. Uppgradera til All Inclusive och få bl.a. stor frukostbuffé, läcker lunch- och kvällsbuffé, lokalproducerad alkohol samt ett urval av snacks!

  Läs mer om All Inclusive här

Utflykter

 • Spännande och varierande utflykter

  Packa ner äventyrslusten och följ med på en av våra spännande utflykter. Kör på jeep-safari och upplev öns vackra, oförstörda natur. Segla med speed-båt och se Porto Santo från sjösidan med delfiner och valar eller upplev ön i vandrarstövlar. Möjligheterna är många på Porto Santo!

  Läs om utflykter på Porto Santo här

Om Porto Santo

 • Orörd vulkanö mitt i Atlanten

  Porto Santo i Portugal ligger i ett fint litet hörn av Europa, endast 43 km. från blomsterön Madeira. Ön bjuder på oförstörd natu med gyllene berg, en 9 kilometer lång sandstrand och huvudstaden Vila Baleira med massor av sevärdheter, som absolut är värd ett besök.

  Läs mer här

Värt att veta

 • Porto Santo från A-Ö

  Vi har samlat nyttig information som kan vara bra att känna till innan du reser till Porto Santo. Bl.a. avstånd till flygplatsen, närmaste apotek på Porto Santo, dricksvatten, aktiviteter på ön, geografi och mycket mer.

  Läs mer här

Kontakta oss

Ring, mejla eller chatta

 • Ring till oss - 0046775888916

  Vardagar: kl. 09.00-17.00

  Lördag: kl. 10.00-14.00

  Söndag & helgdagar: Stängt

   

  (Vägledande öppettider i vårt danska Call Centre)

 • Chatta med oss

  Vardagar: kl. 09.00-17.00

  Lördag: kl. 10.00-14.00

  Söndag & helgdagar: Stängt

   

  Chatta med säljarna i vårt danska Call Center

  Starta chatten här

 • Skriv till oss

  Du är alltid välkommen att kontakta oss via e-mail: forsaljning@folkeferie.se

  Vi svarar normalt inom 2 vardagar.

Vem är FolkeFerie.se?

Resor med trygghet och garanti sedan 1938

 • Resor med trygghet

  FolkeFerie.se är en del av den danska researrangören FolkeFerie.dk. Hos oss gör vi alltid vårt yttersta för att uppfylla gästernas semesterdrömmar. Det har vi gjort sedan vi startade 1938. Glada och nöjda kunder är det viktigaste, därför strävar vi alltid efter att kvalitet och trygghet är en del av din resa!

  Läs mer om FolkeFerie.se här

Samtliga priser på folkeferie.se avser SEK, om inget annat framgår specifikt. Vi reserverar oss för korrektur- och systemfel, pris- och programändringar samt slutsålda platser.