Turkiskt havsvatten, kilometervis av vacker strand, vita stenhus med blå dörrar, hög sol och en spännande historia. Grekland har något speciellt för både stora och små, aktiva och för den som vill ligga på stranden.

Sivota och Ithaka - semester i det äkta Grekland

Upplev det bästa av de grekisk kultur och natur på FolkeFeries toppdestinationer; Sivota och Ithaka. Båda bjuder på en fantastisk semester i Grekland.
Den charmerande kuststaden Sivota ligger i västra Grekland omringad av ett grönt kuperat landskap och stränder med kristallklart badvatten.
Ön Ithaka, som var hem till den grekiska sjöhjälten Odysseus, är en oförstörd naturpärla, och har mycket att erbjuda för kultur- och historie-intresserade. 

Kulturell badsemester i Grekland

Grekland har ett stort fastland med tillhörande ö-hav, där du hittar ett otal av små grekiska pärlor med sin egen charm och historia. Landet anses som den västliga världens vagga, där man kan uppleva många historiska byggnader från antikens Grekland.

Efter en lång dag i solen kan vi rekommendera en måltid på en av våra lokala krogar. 

Se fram emot en resa till Grekland med många upplevelser, vita stränder och en fantastisk gästfrihet.

 

 

Resmål

Grekland har en mängd solrika semesterdestinationer att erbjuda. Vårt mest populära grekiska resmål är den charmerande kuststaden Sivota och Odysseus äventyrliga, Ithaka.

360° video av Ithaka

Få en rundtur på den fantastiska ön ur fågelperspektiv

De bästa hotellen

Vi har valt ut de bästa hotellen på våra favoriter; Sivota och Ithaka. Se dem här

360° video av Sivota

Utforska Sivotas många vackra och turkosblå bukter ur fågelperspektiv