Turkost havsvatten, kilometervis av underbara stränder, vita stenhus med blå dörrar och inte minst hög sol och en spännande historia – kan man begära mer? Att resa till Grekland är något alldeles speciellt för både stora och små, den aktiva, den kulturintresserade och för dig som helt enkelt bara vill lata dig vid stranden.

Grekland har en mängd soliga semestermål att erbjuda. Våra mest populära grekiska resmål är semesterparadiset Kreta och den charmiga kuststaden Sivota.

Kreta: Upplev Greklands största ö 

Med FolkeFerie.dk kan du uppleva Greklands semesterparadis nr. 1 - Kreta Vi har noga valt ut de bästa hotellen vid Chania-kusten på Kreta, där du i lugn och ro kan njuta av en solrik semester omgiven av vacker natur, charmiga byar och vita sandstränder

Kreta är ett av våra mest populära resmål - och det är inte så överraskande. Greklands största ö bjuder på en mängd upplevelser som t.ex. Knossos-palatset, fantastiska stränder i ljusrosa nyanser, vita berg, mysiga små nyar och trevliga tavernor.

Sivota: Äkta grekisk semester på Greklands fastland

Du kan uppleva det bästa av grekisk kultur och natur genom att resa med oss till Sivota, som är ännu en av våra favoritresmål. Sivota är en kustby som ligger på den västra delen av det grekiska fastlandet, helt ut till Joniska Havet och är ett av de vackraste platserna i Grekland. Byn är omkransad av lummigt, kuperat landskap och paradisliknande sandstränder med kristallklart vatten. 

Sivota är även känt som Greklands svar på Karibien. Liksom i Karibien kan du i Sivota sticka ner fötterna i sandstranden och dyka ner i havet som glittrar i solens strålar, under tiden som du bara njuter den avkopplande atmosfären.

Resor till Grekland hos FolkeFerie.se

På FolkeFerie.se hittar du både nya och mer välkända resmål. Förutom de populära grekiska resmålen Kreta och Sivota, kan du på FolkeFerie.se även hitta resor till bl.a. Malta och Porto Santo. Unna dig själv, din partner eller din familj genom att planera din nästa semesterresa hos FolkeFerie.se.

 

Resmål

Grekland har ett hav av solrika semesterdestinationer att bjuda på. Våra mest populära grekiska resmål är semesterparadiset Kreta och den charmiga kuststaden Sivota på grekiska fastlandet.

NYHET: Plataria Seaside Resort ➙

⭐⭐⭐⭐

De bästa hotellen

Bo bra och njut din semester på Kreta eller i Sivota ett stenkast från vackra stränder med avkopplande strandliv, betagande natur och autentiskt grekiskt vardagsliv på ett av våra noga utvalda hotell i Grekland.

Greklands Karibien

Sivota ligger på Greklands västkust, helt ut till Joniska havet och endast 10 km. från semesterön Korfus sydspets. Den lilla kuststaden är ett av Greklands vackraste områden och kallas populärt för "Greklands Karibien". Något av det som särskilt kännetecknar Sivota, är de många stränderna samt frodiga, obebodda öar med vackra, blå laguner. Läs mer om Sivota här

Säsonger

Planera din semester efter säsong. Vill du ha blomstrande natur och varma temperaturer under våren och sommaren, eller höstens milda väder och lugna gator? Bli klokare på Greklands olika säsonger.

Mer om Grekland

Säsonger, kultur och det grekiska köket

Resor till Grekland efter säsong

På FolkeFerie.dk rekommenderar vi att du planerar din semester till Grekland efter årstiderna. Föredrar du till exempel blomstrande natur och de höga temperaturerna på våren? Eller föredrar du det milda vädret och de lugna gatorna på hösten?

Det skandinaviska vädret kan ofta få oss att längta efter soliga semestermål. Om du väljer att åka på semester i Grekland under våren kan du förvänta dig en medeltemperatur dagtid på ca. 25 grader, en lummig och blomstrande natur samt ljummet och inbjudande badvatten. En annan fördel med att resa på våren är att skolorna inte har gått på sommarlov ännu, så du slipper slutsålda hotell och trånga poolområden.

Om temperaturen ska skruvas upp ännu högre, ska du hålla sommarsemester i Grekland. Under högsäsongmånaderna juli och augusti ligger temperaturen typiskt runt 30 grader dagtid, och det regnar sällan. Om du vill förlänga sommarens soliga strålar bör du resa till Grekland på hösten. Här är temperaturen väldigt lik våren och det är därför trevligt att shoppa eller åka på utflykt till några av landets historiska sevärdheter. Se fram emot att ladda batterierna och få förnyad energi!

Kulturell badsemester i Grekland

Grekland är ett stort fastland med en tillhörande skärgård som innehåller otaliga vackra grekiska öar. I den grekiska skärgården hittar du bland annat Kreta, Rhodos, Kos och Santorini. Var och en av öarna döljer sin egen historia och charm. Landet anses vara den västerländska civilisationens vagga, där du kan uppleva en mängd historiska byggnader från antikens Grekland.

Efter en lång dag med historiska sevärdheter, fantastisk natur eller ett besök på stranden kan vi varmt rekommendera att det handlar om avkoppling och bortskämd. Här kan du njuta av en god måltid på någon av de många lokala tavernorna.

Se fram emot en resa till Grekland med massor av upplevelser, vita stränder och exceptionell gästfrihet som väntar på dig!

Upptäck det grekiska köket

När du är på semester i Grekland måste du självklart prova specialiteterna som det grekiska köket har att erbjuda. Besöker du de lokala restaurangerna kommer du utan tvekan att stöta på klassisk grekisk mat på menyn. Här hittar du rätter som moussaka, grekisk sallad, tzatziki och kryddiga köttbullar, som verkligen kommer att introducera dig till äkta grekisk gastronomi.

Om du tycker om vitlök, fetaost, oliver och massor av kryddor kommer det grekiska köket absolut inte att göra dig besviken. Det rekommenderas att beställa olika smårätter som man kan dela vid bordet. Även grekerna kallar detta för Mezé, och konceptet är perfekt om man vill smaka lite olika grekiska rätter.

Vem är FolkeFerie.se?

 • Resor med trygghet och kvalitet

  FolkeFerie.se är en del av den danska researrangören FolkeFerie.dk. Hos oss gör vi alltid vårt yttersta för att uppfylla gästernas semesterdrömmar. Det har vi gjort sedan vi startade 1938. Glada och nöjda kunder är det viktigaste, därför strävar vi alltid efter att kvalitet och trygghet är en del av din resa!

  Läs mer om FolkeFerie.se här
 • Välkommen att kontakta oss

  Du är alltid välkommen att ringa, mejla eller chatta med oss. Våra duktiga resesäljare hjälper dig gärna med att boka en resa och kan svara på frågor. 

  Vi har öppet på vardagar kl. 09-17 samt lördagar kl. 10-14.

  Ring, mejla eller chatta med oss