Julen är en mysig tid för att samla familjen. Och varför inte spendera juletiden under solen i söder - långt bort från regn och slask.

Medelhavsön Malta är bara en kort flygtur bort och är det perfekta stället för en paus från den kalla, svenska vintern. Klimatet på Malta är subtropiskt och temperaturerna ligger på ett genomsnitt på 15-17 grader på vintern. Med det azurblå Medelhavet precis utanför dörren och en hisnande natur får du ett julfirande du sent kommer glömma. 

Under din vistelse bor du på Mellieha Holiday Centre i ett eget 70m2 stort semesterhus med gratis Wi-Fi, innergård, stort allrum, 2 sovrum och ett härligt ljust badrum. Här finns både plats för paret och den stora barnfamiljen. Är ni flera familjer som reser tillsammans kan ni hyra semesterhus bredvid varandra -  Läs mer här

Traditionen firas på den mysiga restaurangen, Great Dane, med en enastående julmiddag och nyårsmeny. Ni kan bara luta er tillbaka och njuta av varandra och en härlig fest.

Behöver julmaten förbrännas finns det massor med vackra vandringsturer nära semestercentret. Terrängen är vandringsvänlig och naturen är helt fantastisk. Vill du längre bort, kan du ta bussen precis utanför semestercentret och förbinder dig med alla öns sevärdheter. 

 

 

 

 

 

Julmiddag och nyårsmeny

Ska du fira jul- och nyår på Mellieha Holiday Centre på Malta, så kan du beställa en läcker jul- och nyårsmiddag. Boka i god tid - och slipp laga mat under din semester!

Här ska du bo

 • Mellieha Holiday Centre

  Mellieha Holiday Centre på Malta är FolkeFerie's mest populära hotell. Det arkitektritade semestercentret ligger i ett naturskönt område endast 300 meter från öns bästa sandstrand. Under din vistelse bor du i ditt eget 70 m2 semesterhus med privat, avskärmad innergård och takterrass med utsikt

  Läs mer om Mellieha Holiday Centre

Vädret på Malta

 • Malta: 3 000 soltimmar om året

  Vädret på Malta är behagligt året runt. Klimatet är subtropiskt, vilket gör att även vintermånaderna håller en genomsnittstemp. på ca. 15-17 grader. Vintern på Malta bjuder därför på en lång, mild säsong, i kontrast till de skandinaviska mörka och kalla vintermånaderna.

  Läs mer om vädret på Malta

Upplevelser på Malta

 • Maltas möjligheter

  Malta har ett brett utbud av sevärdheter, upplevelser, storslagen natur och unik charm. Det lilla ö-riket har 7 000 års historia och du kan uppleva spår från romarriket, Johanitterriddarna och 2:a världskriget. Det är lätt att ta sig runt på Malta med buss eller i hyrbil.

  Läs mer om Maltas möjligheter