Malta är ett mycket populärt ställe för dykare både med snorkel, tub och för fridykning. Boka flyg och hotell hos FolkeFerie.se och ta dit dykcertifikat på Malta. Som erfaren dykare kan du se fram emot nya spännande upplevelser.

  • Malta har ett av det renaste vatten i Medelhavet
  • Grottdykning
  • Sikt upp till 35 meter
  • Flygvrak och fler än 25 skeppsvrak du kan utfoska
  • Havstemperatur vinter: genomsnitt 14-15 grader
  • Havstemperatur sommar: genomsnitt 24-26 grader
  • Duktiga danska dykinstruktörer

Upplev Maltas klara vatten och det rika djurlivet

Havet är rent och klart med en otroligt bra sikt upp till 35 meter, så du klarar dig också bra med snorkel. Vita sanddynor, klipp- och sandstränder, laguner, grottor, koraller och ett rikt djurliv. Det finns inga nämnbara strömmar och inget tidvatten. Malta är ett av få ställen i världen där skeppsvraken ligger så pass nära kusten att man når fram efter bara en kort simtur. Grottdykning rekommenderas och du kan dyka både från kusten och från båt. Gå inte miste om "Blue Hole" vid Dwejra på Gozo, som ligger på Top 5-listen över de bästa dykställen i Europa. ”Blue Hole” är ett 15 meter djupt azurblått hål som skiljs från Medelhavet av en klippvägg.

Historia under vattnet

Runt Malta finns vrak av både båtar, skepp och flyg. Det mest kända är bl. a. den 3 100 ton stora oljetanken Um El Faroud, som sjönk 1998 för att vara en del av ett vrakdykningsprojekt. Den ligger på sandbotten ca 200 meter från kusten på ca 36 meter djup. Dessutom, på 35 meters djup, ligger den 50 meter  långa bogserbåten Rozi, som kan ses i dagsljus och i vatten med god sikt. Imperial Lady, på 250 ton, ligger utanför Quawra Point på kritvit sandbotten, och på 46 meters djup. Flygplan finns det dessutom, och du kan se både engelska bomb- och jaktflyg från andra världskriget. 

Praktisk information

FolekeFerie.se samarbetar med Maltaqua, som har över 40 års erfarenhet och en mycket hög säkerhet och standard. Maltaqua har också danska instruktörer. 

Dykkurser/certifikat kan tas från 10 års ålder, som börjar med ett provdyk i pool. För alla kurser gäller max 4 deltagare per instruktör. Maltaqua erbjuder också specialiteter så som: Djupdykning, vrakdykning, fotodyk, grottdyk, nattdyk, notroxdyk m.m. samt möjlighet för "paketdyk" (max 6 dykare per erfaren instruktör).
Kontakt reseledaren för mer information teammalta@folkeferie.dk

Se interaktiv karta över dykplatser Malta. Klicka på fliken "Dive sites". Informationen är på engelska.

 

Notera: Hälsodeklaration ifylls hos dykcentret. Vid tvivel krävs en full hälsogenomgång av läkare, som skriftligen ska vara godkänd för dykning. Det finns tryckkammare på St. Lukes sjukhus i Guardamangia på Malta. Tlf: (00356) 21234765/21234766 

 

Läs mer om Malta