Om det är så märkesvaror eller kuriosa du letar efter kan du hitta det på Malta. Maltas huvudstad Valletta och moderna Sliema är särskilt värda ett besök när det gäller shopping.

Malta har en rik tradition av hantverk och här hittar du lokal glaskonst, spets, korgflätningar, filigransmycken och stickat.

Kulinariska specialiteter som olivolja, kapris, getost, viner och likörer kan också rekommenderas.

På Malta kan du även äta gott på öns restauranger. Prova en av de lokala rätterna, eller välj bland internationella menyer.

När du är på Malta, bör du inte missa öns marknader. På marknaden i Marsaxlokk kan du unna dig allt ifrån souvenirer och lokalt hantverk, till smycken, skor och kläder.

Tack vare Maltas subtropiska klimat, kan man resa hit året runt utan att bli besviken.

Ön bjuder både på storstadspuls med moderna byggnader, barer och shoppingcenter, till mindre byar där man kan komma helt nära det maltesiska livet.

 

Här är våra fem förslag på var man gör det bästa fyndet på Malta. Vill du ha en paus ifrån shoppandet, har Malta en mängd spännande aktiviteter och upplevelser som du inte bör missa. Ön är rik på historia och kultur, som man bl.a. märker när man strosar runt i krokiga gränder i de gamla städerna. I medeltidsstaden Mdina hittar du en del trevliga butiker samt mysiga caféer och restauranger. Ta del av fler sevärdheter på Malta.

 

1. Shopping-mekka i Sliema

Maltas bästa shoppingcenter

2. Storstadsshopping i Valletta

Från huvudgata till handgjort

3. Färgglad marknad i Marsaxlokk

Kombinera shopping med sevärdhet

4. Filigransmycken och handverk

Den gamle prydliga smycket hittar du på Vallettas gator

5. Konsthantverk i T'Qali Crafts Village

Se våra hotell på Malta