Välj Porto Santo som ditt nästa resmål

Har du ännu inte upplevt en av Portugals dolda ö-pärlor, kan vi varmt rekommendera en resa till ö-paradiset Porto Santo i Atlanten. Porto Santo ligger ca. 43 km nordöst om den kända semesterön Madeira. Även om Porto Santo är något mindre än Madeira, har ön minst lika mycket att bjuda på. 

Njut vädret året runt på Porto Santo

Porto Santo har normalt ett stabilt och torrt klimat året runt, med enbart små temperaturskillnader. Letar du efter en solskenssemester, ska du resa till Porto Santo från april månad och fram. Det är kallaast i januari och februari, men temperaturen faller sällan under 17 grader. Så även när det är vintern på Porto Santo, är klimatet milt, och du kan få en paus från nordens mörker och kyla. 

På ön Porto Santo i Portugal skiner solen trofast hela sommaren. Här kan du njuta av en genomsnittstemperatur på ca. 26 grader - helt perfekt när du ska slänga dig i en solsängpå den 9 km långa stranden med gyllene sand med läkande egenskaper. Augusti och september är de varmaste och mest livliga månaderna. Många från det portugisiska fastlandet väljer nämligen att semestra på ön dessa månader.

Porto Santo - en liten ö med stora upplevelser

Den vackra vulkan-ön har ett spektakulärt berglandskap och en 9 km. lång gyllene sandstrand, som har vunnit priser för sin silkeslena sand, vattnets renhet och, inte minst, platsens helt speciella ro och skönhet. När du väljer Porto Santo som ditt nästa resmål, kan du dessutom förvänta oförstörd natur, gyllene berg, milt väder samt golf- och vandringsfaciliteter.

På första parkett till havet på Porto Santo

På Porto Santo bor du i första parkett till havet på ett av våra läckra strandhotell. Beroende på vilket hotell du väljer, ingår en mängd upplevelser i din vistelse. Följ t.ex. med på våra guidade vandringsutflykter i öns dramatiska vulkanlandskap, hoppa upp på cykelsadeln och utforska ön på egen hand eller ta en runda på öns utmanande golfbana med 18 hål. 

Porto Santo är det ideella resmålet både för barnfamiljer, par och singlar. Reser du med barn, så är vårt populära och familjevänliga Hotel Vila Baleira ett perfekt val. Hotel Vila Baleira erbjuder bl.a. lekplats, barnpool, padeltennis och gratis lån av (barn)cyklar 4 timmar per dag i utvalda tidsperioder. Hotellet har även en barnklubb, där engelsktalande personal arrangerar aktiviteter för barn och unga under skolornas sommarlov. Dessutom ger vi extra stora barnrabatter på Hotel Vila Baleira.

Välkommen till vårt reseuniversum

Bli uppdaterad kring våra reserelaterade nyheter, erbjudanden och semesterinspiration! Registrera dig för vårt nyhetsmejl, som landar i din inbox ca. 1 gång per vecka. Du kan enkelt och när som helst avregistrera dig.

Läs mer och registrera dig här.

Utvalda hotell

Välj mellan två strandhotell på Porto Santo, som vart och ett har olika aktivteter inkluderat i resans pris så du kan vara aktiv utan att det kostar extra.

 • Hotellvistelse inkl. aktiviteter

  Beroende på vilket hotell du väljer, ingår en mängd upplevelser i resans pris. Bl.a. obegränsad greenfee, tennis & padel, vandring och lånecyklar.

  Se vad som ingår i din resa till Porto Santo

 • Snabbt från flygplats till hotell

   

  Som den enda resebyrån, flyger danska FolkeFerie.dk direkt från Köpenhamn till Porto Santo. Med generös benplats och bra underhållningssystem i flyget, känns restiden på knappt 4,5 timmar inte alls lång. Och transfertiden på endast ca. 15 minuter i buss, gör att du snabbt ankommer till ditt strandhotel.

Upplev Porto Santo i 360° ➙

Säsonger på Porto Santo

Res till Porto Santo i Portugal vår, sommar eller höst med direktflyg från Köpenhamn T/R.

Upplevelser på Porto Santo

Trots Porto Santos blygsamma storlek erbjuder hela ön en mängd upplevelser både på land och till havs.

Porto Santo i Portugal är bara 42 km², men trots öns storlek erbjuder Porto Santo en mängd upplevelser. Se fram emot bland annat att se valar och delfiner på en båttur, dyka, uppleva naturfenomen med t.ex. sällsynta femkantiga prismapelare och utforska vackra vulkaniska landskap med taggiga klippor. Missa inte utsikten från berget Pico de Ana Ferreira på södra delen av ön där du även kan uppleva den speciella, geologiska bergsformationen, Padrera. På den norra delen av ön hittar du Porto Santos högsta berg, Pico do Facho.

Du tar dig enkelt runt öns många upplevelser med bil, till fots eller på cykel. Tack vare Porto Santos storlek och den tydliga skyltningen är det svårt att gå vilse. Många tar cykeln när de vill utforska Porto Santo, men du kan också enkelt använda kollektivtrafiken som täcker byns centrum och hotellområdena.

Andra gästers omdöme

Vad har andra gäster tyckt om deras resa till Porto Santo?

Uvalda kommentarer från tidigare gäster på Porto Santo

Spela golf på tidigare mästerskapsbana ➙

Upplev Porto Santo's golfbana

Åk på en golfresa till Porto Santo i Portugal. Golfbanan ligger bara ett par kilometer från våra hotell, här kan du se fram emot att spela på Porto Santos 18-håls tidigare mästerskapsbana och 9-håls par 3-bana.

De branta klippsidorna, i kombination med vackra vyer och havet, ger dig en helt unik golfupplevelse. Variationen i landskapet gör ditt spel intressant och utmanande, och du kan definitivt få flera timmar till att gå på golfbanan även om du gått banan flera gånger.

Vädret

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dag
19° C
19° C
20° C
20° C
21° C
23° C
25° C
26° C
26° C
24° C
22° C
20° C

 

Karta

All Inclusive

 • Total avkoppling på semestern

  Bor du på Hotel Vila Baleira kan du koppla av 100% på semestern, här erbjuder de nämligen All Inclusive. Uppgradera til All Inclusive och få bl.a. stor frukostbuffé, läcker lunch- och kvällsbuffé, lokalproducerad alkohol samt ett urval av snacks!

  Läs mer om All Inclusive här

Om Porto Santo

 • Orörd vulkanö mitt i Atlanten

  Porto Santo i Portugal ligger i ett fint litet hörn av Europa, endast 43 km. från blomsterön Madeira. Ön bjuder på oförstörd natu med gyllene berg, en 9 kilometer lång sandstrand och huvudstaden Vila Baleira med massor av sevärdheter, som absolut är värd ett besök.

  Läs mer här

Värt att veta

 • Porto Santo från A-Ö

  Vi har samlat nyttig information som kan vara bra att känna till innan du reser till Porto Santo. Bl.a. avstånd till flygplatsen, närmaste apotek på Porto Santo, dricksvatten, aktiviteter på ön, geografi och mycket mer.

  Läs mer här

Vem är FolkeFerie.se?

Resor med trygghet och garanti sedan 1938

 • Resor med trygghet och kvalitet

  FolkeFerie.se är en del av den danska researrangören FolkeFerie.dk. Hos oss gör vi alltid vårt yttersta för att uppfylla gästernas semesterdrömmar. Det har vi gjort sedan vi startade 1938. Glada och nöjda kunder är det viktigaste, därför strävar vi alltid efter att kvalitet och trygghet är en del av din resa!

  Läs mer om FolkeFerie.se här
 • Välkommen att kontakta oss

  Du är alltid välkommen att ringa, mejla eller chatta med oss. Våra duktiga resesäljare hjälper dig gärna med att boka en resa och kan svara på frågor. 

  Vi har öppet på vardagar kl. 09-17 samt lördagar kl. 10-14.

  Ring, mejla eller chatta med oss

Samtliga priser på folkeferie.se avser SEK, om inget annat framgår specifikt. Vi reserverar oss för korrektur- och systemfel, pris- och programändringar samt slutsålda platser.