Paradis i gyllene och blåa toner

Avkopplande och förbluffande vackert. Det är några av de första orden, som slår en när den lilla, portugisiska ö-pärlan i den mäktiga Atlanten ska beskrivas. Porto Santo är ett sant paradis med gyllene och blåa nyanser och med en fantastisk ro, orörd natur och ett härligt klimat året runt.

Bland Europas 15 bästa stränder

Porto Santo är känd för sin utmanande 18-håls tidigare mästerskapsbana och det imponerande Thalasso Spa-center på Hotel Vila Baleira. Öns största attraktion är den 9 km. långa sandstranden, som sträcker sig längs hela sydkusten. Porto Santo kallas den gyllene ön tack vare stranden, som har vunnit priser som en av Europas bästa stränder pga. dess silkeslena sand, sandens läkande egenskaper och vattnets renhet.

Spektakulärt landskap med stor variation

Porto Santo imponerar med spännande vandringsrutter och ett varierat landskap. I motsättning till den platta sydkusten, har vulkansk aktivitet för miljoner år sedan skapat råa klippor och berg med fantastiska utsiktspunkter på nordkusten. Från det 430 meter höga berget Pico do Castelo, kan du uppleva en av de bästa utsikterna över Porto Santo, havet och grannöarna. Mellan nord- och sydkusten hittar man ett ökenliknande landskap med sällsynta sandfossiler, som bara kan upplevas på två andra platser i världen.

Perfekt väder året runt

Porto Santo erbjuder normalt ett stabilt och torrt klimat året runt. På sommaren kan du njuta av en genomsnittstemperatur på 26ºC, stranden och det rena, klara badvattnet. På våren och hösten är klimatet milt och behagligt, och perfekt till en aktiv semester under blå himmel. Vintertid faller temperaturen sällan under 17ºC.

Massor av upplevelser och aktiviteter

Även om ön inte är större än 42 km2, finns här massor att uppleva och det är lätt att ta sig runt och svårt att gå vilse. Med bra infrastruktur, lite trafik och tydliga skyltar, är det enkelt att utforska ön, sevärdheterna samt upptäckta öns hemliga hörn till fots eller från cykelsadeln.

Total avkoppling

Överallt på Porto Santo råder en härlig och sällsynt ro. Öns charmiga huvudstad, Vila Baleira, välkomnar dig med kullerstensbelagda gator, små butiker, caféer och restauranger. Njut den svalkande havsbrisen vid palmallén i hamnen, unna dig en stor glass på torget tillsammans med lokalbefolkningen och besök huset som en gång var den berömda sjöfararen Christoffer Columbus bostad.

Porto Santo - smått och gott

Den portugisiska ön Porto Santo ligger i...

Ön är...

Jämfört med Madeira, är Porto Santo...

Miradouro das Flores betyder...

De bästa vandringmöjligheterna finns..

I huvudbyn Vila Baleira bor där...

Staden är mest känd för...

En annan sevärdhet på ön är...

Camacha är Porto Santos största...

Golfresor till Porto Santo

Med obegränsad greenfee, transport till golfbanan etc.

Vem är FolkeFerie.dk?

Resor med trygghet och kvalitet sedan 1938

  • Resor med trygghet

    FolkeFerie.se är en del av den danska researrangören FolkeFerie.dk. Hos oss gör vi alltid vårt yttersta för att uppfylla gästernas semesterdrömmar. Det har vi gjort sedan vi startade 1938. Glada och nöjda kunder är det viktigaste, därför strävar vi alltid efter att kvalitet och trygghet är en del av din resa!

    Läs mer om FolkeFerie.se här