Sommar är lika med vattensportaktiviteter

Om du vill ha fart över fältet, och om du älskar en aktiv semester på och i vattnet, är Porto Santo perfekt på sommaren. De soliga somrarna, den fantastiska stranden och det rena havsvattnet inbjuder till en rad vattensportaktiviteter under sommaren.

Dykparadis

Den vackra gyllene ön ligger mitt i det stora blå Atlanten och här finns ett hav av möjligheter till spännande dyk med kristallklart, välhärdat vatten och ett rikt djurliv under havets yta. Med en sikt på upp till 30 meter är vattnet runt Porto Santo ett riktigt paradis för dykare. Den populäraste dykplatsen är vid skeppsvraket Madeirense söder om hamnen i Porto do Abrigo, en bit från kusten.

Porto Santo lockar vattensportentusiaster

Om du föredrar att bo nära kusten har Porto Santo massor av andra självklara alternativ som kanot, kajakpaddling, vattenscooter, vattenskidor, vindsurfing mm. - och Atlantens vågor längs kusterna är relativt lugna.

Ta med familjen på en spännande båtutflykt

Den perfekta sommaraktiviteten för hela familjen är båtutflykter i havet runt Porto Santo. Här får du ett vackert nytt perspektiv på öns spektakulära vulkanlandskap – och möjlighet att få en skymt av de många delfiner och valar som lever i vattnen utanför Porto Santo och Madeira. Längs vägen kan du bada, snorkla och njuta av havet när båten stannar.

Vattensportguide

Det varma vädret, det vackra, rena vattnet och havets vågor lockar till alla typer av vattensportaktiviteter hela sommaren.

Windsurfing

Dykning

Båtutflykter och speedboat

Upplev Porto Santo till havs

Jetski, vattenskidor, kajak och kanot

En mysig dag på vattnet

Sommar på Porto Santo

Läs mer här ➙