Semester handlar om att koppla av och tanka ny energi. Att ligga på stranden under söderns sol till ljudet av havets vågor, kan vara en av de mest avkopplande semesterupplevelserna över huvud taget, och därför är strandsemester och semester vid havet mycket populära.

Vi har gjort det enkelt för dig och samlat de bästa hotellen nära hav, kust och strand. Vill du ha badsemester i absolut särklass, så res till kuststaden Sivota - Greklands svar på Karibien. Söker du äkta naturupplevelser, semesteridyll och små, isolerade stränder och bukter, bör du resa till Odysseus äventyrliga ö Ithaka i västra Grekland.

På Medelhavs-ön Malta lockar vi med gyllene sandstränder, blå laguner, förtrollande klippbukter och bland det renaste badvattnet i Europa. Föredra du milt klimat och storslagen natur, så är den portugisiska vulkanön Porto Santo något för dig. Längs den råa Atlantkusten, sträcker sig en 9 km. lång sandstrand, som sägs ha läkande egenskaper.

Se våra bästa hotell vid hav och strand här.

Sivota: Badsemester i särklass

Kystbyn Sivota i västra Grekland är känt för sina många, vackra stränder och kristallklara hav! Varje år lockar Sivota lustseglare från hela Europa p.g.a. de frodiga, obebodda öarna med exotiska bukter och isolerade stränder.

Din strandguide i Sivota

Läs om stränderna här

Malta: Gyllene sandstränder och blå laguner

Solrika Malta består av sju öar med många kilometer kust och klippor ner till det kristallklara Medelhavet. Längs kusten hittar du flera bra sandstränder, bl.a. Mellieha Bay, Golden Bay, Paradise Bay och Armier Bay.

Porto Santo: I första parkett till Atlanten

Vår och höst kan du njuta Atlanten på första parkett! Porto Santo är Madeiras lilla grannö, känd för sin 9 km. långa, gyllene sandstrand. Det milda klimatet är perfekt till att strosa längs kusten - och om vädret tillåter, kan vi varmt rekommendera ett dopp i havet.