Prisvinnande sandstrand

Porto Santo är känt som den lilla gyllene ön mitt i den stopra, blå Atlanten. Längs hela sydkusten av ön går en 9 km. lång och fantastiskt vacker strand med silkeslen sand. Strande har vunnit priser som en av Europas bästa pga, den mjuka sanden och dess läkande effekt, vattnets renhet och inte minst platsens helt unika ro och skönhet.

9 km. lång strand i 7 avsnitt

Den fantastiska stranden utgörs av en lång, sammanhängande sträcka men de olika delarna av stranden har ändå olika namn och karakteristika. T.ex. är Penedo-stranden i den sydöstra delen av ön den mest isolerade, Fortinha-stranden är särskilt populär hos soldyrkare och Cabeco-stranden är populär bland barnfamiljer. Stranden Pedras Petras passar dem som önskar lugn och ro. Den sista delen av stranden, mot väst, heter Calheta och är ideell om du vill ha extra vackra naturomgivningar. Här kan du njuta en dag med sol, sand och vatten omgärdat av råa klippor. Från Calheta-stranden har du dessutom en enastående utsikt över havet och den lilla ön Ilhéu de Baixo samt Madeira långt ute i horisonten.

Barnvänlig strand, sand och badvatten

Den bästa lekplatsen är den med sand och vatten. Porto Santos strand är perfekt till barn. Barnen älskar att leka i den fina sanden, bada i det rena vattnet och njuta värmen. Och du kan tryggt låta barnen leka i vattenbrynet, efterosm vattnet är grunt, och du ska gå flera meter ut innan det blir djupt. Dessutom har flera av stränderna livräddarservice.