Upplev det bästa av Kreta

Hos FolkeFerie.se är vi alltid på jakt efter de bästa och vackraste resmålen till dig, och nu kan du uppleva ännu ett förtrollande semesterparadis - Kreta i Grekland. Vi har noga valt ut de bästa hotellen och vi guidar dig genom Kretas största upplevelser, de bästa stränderna och hemliga pärlor, som endast ett fåtal känner till.

Noggrannt utvalda hotell vid Chania-kusten

Vi har noga valt ut härliga hotell vid Chania-kusten med fokus på kvalitet, komfort och läge. Här kan du njuta en solrik semester i lugna och härliga omgivningar nära by och strand. På Chania-kusten väntar fantastiska landskap, oemotståndliga stränder, stämningsfulla byar, god grekisk mat och ett härligt sommarväder som börjar i maj och varar till långt in på hösten.

Reser du med barn till Kreta, får du självklart FolkeFerie.se's stora barnrabatt. Välj t.ex. lägenhetshotellet Forum Suites, där du bor i stora, moderna lägenheter endast 50 meter från sandstranden Golden Beach. Hotellet erbjuder bl.a. lekplats, barnpool och barnvänliga rätter.

Direktflyg från Köpenhamn till Kreta

Res med FolkeFerie.se till Kreta, om du drömmer om en skön semester i lugna, härliga omgivningar med sandstrand, byliv och spännande upplevelser inom räckhåll. Vi flyger direkt från Köpenhamn till Kreta från maj - oktober, och det solrika klimatet och våra reseledare står alltid redo att hälsa dig välkommen. 

Kretas magiska upplevelser

Man säger lite på skämt, att Kreta är mer grekiskt än resten av Grekland. Det beror kanske på, att Kreta har mest att bjuda på. Exotiska stränder i ljusrosa nyanser, turkosblåa laguner, mäktiga vitklädda berg, gröna palmskogar och böljande backar med olivlundar och vinmarker. Kreta har ett fantastiskt varierande landskap, som lockar till många härliga naturupplevelser. Vandra genom Samaria-klyftan, segla på den djupa färskvattenssjön Kournas, utforska magiska droppstensgrottor, dyk i undersjöiska grottor, simma omgiven av tropiska palmskogar och mycket mer!

Kreta är rikt på historia, och är platsen där Europa föddes

Lika vacker och fascinerande som naturen är på Kreta, lika rik och storslagen är öns historia och imponerande kulturarv. Utforska Kreta med idylliska landsbyar, fridfulla bergsbyar, livliga badbyar och spännande städer. Upplev det mäktiga, förhistoriska palatset Knossos, hemvisten för Europas äldsta och mytiska civilisation, som levde på Kreta för över 4 000 år sedan. Låt dig charmas av Chania och Rethymnons vackra, gamla venetianska bydelar med smala, stämningsfulla gränder, mysiga hamnfronter och praktfulla renässansmonument.

Se Agii Apostoli i 360° ➙

Utvalda hotell på Kreta

Vi har noga valt ut läckra hotell på Chania-kusten med fokus på kvalitet, komfort och läge. Här kan du njuta av en solig semester på Kreta i vackra omgivningar nära staden och havet. Reser du med barn får du självklart vår vanliga stora barnrabatt.

Läs om städerna på Kreta ➙

Utforska Kreta

Kreta är den största av de grekiska öarna och samtidigt den som har mest att erbjuda. Kreta har allt ifrån exotiska stränder i rosa nyanser, turkosa laguner, lummiga palmskogar, fascinerande vandringsleder och majestätiska berg till idylliska byar, spännande städer, färgglada marknader och det förhistoriska palatset Knossos – öns största attraktion.

 • Utflykter på Kreta

  Kreta bjuder på en mängd upplevelser, och våra (danska) reseledare är redo att ta dig till de största sevärdheterna – från vandring med storslagen natur till Greklands största arkeologiska utgrävningsplats även känd som Knossospalatset.

  Läs om alla utflykter på Kreta här

Vädret

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dag
15° C
16° C
17° C
20° C
24° C
27° C
30° C
29° C
26° C
23° C
20° C
17° C

 

Karta

Mer om Kreta

Upplevelser, storslagen historia, spännande städer och mycket mer!

Kreta bjuder på magiska upplevelser

Det sägs lite på skämt att Kreta är mer grekiskt än resten av Grekland. Det beror kanske på att Kreta har så mycket mer att erbjuda jämfört med Greklands fastland. Allt kokas ner till en enda semesterö.

På Kreta hittar du vackra stränder i nyanser av rosa, turkosblått hav, vita berg, gröna palmskogar och böljande kullar med otaliga olivlundar och vingårdar. Kreta har en varierad natur och vackra landskap som inbjuder till härliga naturupplevelser. Du kan till exempel vandra genom Samariaravinen, segla på den djupa sötvattensjön Kournas eller utforska magiska droppstensgrottor. Du kan också uppleva storslagen natur genom att dyka i undervattensgrottor, bada omgiven av tropisk palmskog och mycket mer.

Kretas historiska sevärdheter

Lika vacker och fascinerande är naturen på Kreta, lika rik och storslagen är öns historia och imponerande kulturarv. På Kreta kan du utforska idylliska byar, mysiga bergsbyar, livliga kuststäder och pulserande städer. Överallt finns möjlighet att stöta på spännande sevärdheter.

Du kan till exempel uppleva det förhistoriska palatset Knossos, som var hemvist för Europas äldsta civilisation. Den minoiska civilisationen levde på Kreta för över 4000 år sedan, och de fantastiska utgrävningarna och restaureringarna ger dig en god uppfattning om hur det kompletta urbana samhället och det gigantiska antika palatset en gång såg ut. Du hittar Knossos fem kilometer sydost om Kretas största stad, Heraklion. Den antika staden och minoiska palatsruinerna ligger på en sluttande, frodig kulle omgiven av olivlundar och vingårdar.

Förutom det unika Knossos kan du också charmas av de vackra och gamla venetianska stadsdelarna Chania och Rethymnon med smala, stämningsfulla gator, mysiga hamnfronter och magnifika renässansmonument.

Följ med på utflykter på Kreta

De otaliga upplevelserna som väntar på Kreta kan vara ganska överväldigande. Därför är våra reseledare på plats redo att ta dig till de största attraktionerna. FolkeFerie.dk har satt ihop ett varierat utflyktsprogram för din semester på Kreta, så det är bara ta emot intrycken. Vårt utflyktsprogram har något för alla - från den berömda rosa stranden Elafonissi till den oförglömliga Samariaravinen.

Ta del av gällande utflyktsprogram när du ankommer till Kreta och anmäl dig hos våra reseledare.

Välkommen till vårt reseuniversum

Bli uppdaterad kring våra reserelaterade nyheter, erbjudanden och semesterinspiration! Registrera dig för vårt nyhetsmejl, som landar i din inbox ca. 1 gång per vecka. Du kan enkelt och när som helst avregistrera dig.

Läs mer och registrera dig här.

Vem är FolkeFerie.se?

 • Välkommen att kontakta oss

  Du är alltid välkommen att ringa, mejla eller chatta med oss. Våra duktiga resesäljare hjälper dig gärna med att boka en resa och kan svara på frågor. 

  Vi har öppet på vardagar kl. 09-17 samt lördagar kl. 10-14.

  Ring, mejla eller chatta med oss
 • Resor med trygghet och kvalitet

  FolkeFerie.se är en del av den danska researrangören FolkeFerie.dk. Hos oss gör vi alltid vårt yttersta för att uppfylla gästernas semesterdrömmar. Det har vi gjort sedan vi startade 1938. Glada och nöjda kunder är det viktigaste, därför strävar vi alltid efter att kvalitet och trygghet är en del av din resa!

  Läs mer om FolkeFerie.se här
 • Samtliga priser på folkeferie.se avser SEK, om inget annat framgår specifikt.
  Vi reserverar oss för korrektur- och systemfel, pris- och programändringar samt slutsålda platser.