Teneriffa - en liten ö med många möjligheter

Teneriffa är en liten ö på blott 2 034 km2 fördelad på 31 kommuner. Det tar mindre än 3 timmar att köra runt ön. Santa Cruz, på norra delen av  Teneriffa, är öns huvudstad med strax över 200 000 invånare och den har efterhand vuxit samman med staden La Laguna, som präglas av de vackra, färgglada husen i kolonialstil. Turiststäderna i söder är en blandning av diverse länder och kulturer. Los Christianos och Playa de Las Américas är ett stort underhållningsmekka med vattenland och shopping. Majoriteten av de 5 miljoner turister som varje år gästar Teneriffa, inkvarterar sig i Los Christianos och Playa de Las Américas.

Upplev den lokala stämningen på Teneriffa

Så snart man kommer strax utanför turiststäderna med restauranger och menyer på sju språk, finns det ingen som talar engelska och doften av autentisk, kanarisk mat strömmar ut från de lokala husen. Nu har du kommit till Kanarieöarna på riktigt, nu är du på Teneriffa! Här tar du dig fram med engelska och spanska glosor.

Alla städer på Teneriffa, oavsett storlek, har nästan alltid ett muesum, såsom historiskt museum eller keramikmuseum, att erbjuda. Och här finns naturligtvis alltid en vacker gammal kyrka med arabisk-inspirerat mudéjar-tak och helgon i alla hörn. Oavsett vilken stad eller by du väljer att besöka på Teneriffa, kommer du uppleva en stor gästfrihet och hjälpsamhet.

6 fantastiska städer på Teneriffa

Teneriffa har många spännande och charmiga städer - allt ifrån små, idylliska kuststäder med lokal stämning till storstadspuls med exklusiv shopping och gourmetrestauranger.

Callao Salvaje

Lugn kuststad perfekt till en sommarsemester

Santa Cruz

Få insyn i lokalbefolkningens liv

Los Christianos och Playa de las Américas

Dyk ner i underhållning och nöjen

La Laguna

Gå i Columbus fotspår

Los Gigantes

Vackra klippor och spännande vattenaktiviteter

El Médano

Vind i håret och surfbrädan under armen

Läs mer om Teneriffa