Vinterresor med milt klimat, storslagen natur, kultur och historia

Är det dags för en paus från den kalla, svenska vintern, så är medelhavsön Malta det rätta stället. Den vackra medelhavsön Malta är ett eftertraktat resmål om vintern tack vare det milda och behagliga klimatet och alla upplevelsemöjligheter. Våra vinterresor till Malta är en upplevelse för alla åldrar! Med en flygtid på endast 3 timmar från Köpenhamn samt 4 timmar med direktflyg från Stockholm Arlanda, är din vinterresa till Malta vid Medelhavet inte långt bort.

Malta bjuder på storslagen natur och fantastisk kultur. Ta en vandringstur eller besök de vackra saltbassängerna på Gozo. Upplev Barokfestivalen i Valletta och medelåldersfest i Mdina. Se fram emot muséer, historiska byggnader, kyrkor och gallerier. Se hur de lokala firar helgdagar och helgon. Underhåll dig med allt från koncerter, teaterföreställningar, operor och mycket mer. 

Vinterresa till Medelhavet

Vi erbjuder också en mängd utflykter till Maltas många sevärdheter och små hemliga pärlor. Upplev underjordiska hål, välbevarade medelåldersbyar, präktiga palats, förhistoriska tempel, ett maltesiskt lantbruk eller den gröna grannön Gozo. 

Vi har tagit fram ett program, så det finns något för alla smaker. Läs mer om våra utflykter här

Njut av en härlig vinterresa på Malta och bo i ett eget 70 m2 stort semesterhus på Mellieha Holiday Centre.

Res 1 eller 2 veckor till Malta, eller unna dig en långsemester vid Medelhavet och res 3-21 veckor till Maltas milda vinterklimat. Läs mer om långsemester på Malta.

Här ska du bo på Malta

Res till Malta och bo på vårt populära hotell Mellieha Holiday Centre. Det arkitektritade semestercentret ligger i ett naturskönt område endast 300 meter från Maltas bästa sandstrand. Under din vistelse på Malta bor du i en 55-70 m2 stor bungalow med bl.a. privat innegård och takterrass.

Res i december 2020

Jul och nyår på Malta

Läs mer här ➙

Res i januari 2021

Direktflyg från Köpenhamn

Res i februari 2021

Vädret på Malta

  • Malta: 3 000 soltimmar om året

    Vädret på Malta är behagligt året runt. Klimatet är subtropiskt, vilket gör att även vintermånaderna håller en genomsnittstemp. på ca. 15-17 grader. Vintern på Malta bjuder därför på en lång, mild säsong, i kontrast till de skandinaviska mörka och kalla vintermånaderna.

    Läs mer om vädret på Malta

Upplevelser på Malta

  • Maltas möjligheter

    Malta har ett brett utbud av sevärdheter, upplevelser, storslagen natur och unik charm. Det lilla ö-riket har 7 000 års historia och du kan uppleva spår från romarriket, Johanitterriddarna och 2:a världskriget. Det är lätt att ta sig runt på Malta med buss eller i hyrbil.

    Läs mer om Maltas möjligheter