Förlåang sommaren med en resa till västra Grekland. Res till kuststaden Sivota med direktflyg till Preveza från Köpenhamn.

Du har något att se fram emot! Hösten i Grekland är helt enastående och bjuder på en mängd upplevelser. Njut av de långa, ljusa nätterna och den behagliga temperaturen som är perfekt till ett dopp i det kristallklara vattnet. De grekiska semesterpärlorna är den perfekta platsen att ladda batterierna och få ny energi.

Sivota - "Greklands Karibien"

Den natursköna kuststaden Sivota ligger på Greklands västkust i Joniska havet, endast 10 km. från semesterön Koefu. Staden, med knappt 800 invånare, kallas ofta "Greklands Karibien" och är ett av de vackraste områdena i Grekland. Staden ligger omgärdad av frodiga berg, stränder med det klaraste vatten och gröna, obebodda öar. 

Sivota är ännu inte så känt som många andra resmål i Grekland, så området är autentiskt och oförstört. Sivota är en hamnstad med ett charmerande stadsliv. Hamnen är en naturlig samlingspunkt med mysiga tavernor, där du kan få en svalkande förfriskning medans du njuter av den grekiska atmosfären och utsikten över bukten. På kvällen kan du njuta av den vackra solnedgången som västkusten i Grekland är känd för. Området är grönt och frodigt med många olivträd, och från de omkringliggande bergen har du en fantastisk utsikt över det kristallklara havet och de många omkringliggande små grekiska öarna och stränder.

 

Grekiska semesterpärla

Sivota är våra mest populära semesterpärla vid Joniska havet

Upplevelser

Sivota har upplevelser till alla, oavsett om du förderar sport och aktiviteter, att koppla av på stranden eller vill gå i grekiska historias fotspår

 • Stränder i världsklass

  Sivota är känt för några av Greklands vackraste stränder och ett fantastiskt, kristallblått hav. Här finns allt ifrån barnvänliga stränder med sandbotten och grunt vatten, till små laguner och stora, populära stränder med vattensport och restauranger. 

  Läs vår strandguide här

 • Sevärdheter

  Västra Grekland bjuder på massor av sevärdheter. Upplev Greklands svar på Grand Canyon, Meteora, besök den vackra staden Parga och strosa längs den mytomspunna floden Acheron.

  Läs om upplevelser i Sivota

 • Ett eldorado för barn

  Kuststaden Sivota i Grekland är ett paradis för små och stora vattendjur. Ta med hela familjen på en bådtur och besök områdets fina stränder och blå laguner. Vattnet är kristallklart, så kom ihåg att ta med snorkel.

  Barnvänliga Sivota