Ingen annan ö lan erbjuda så många upplevelser

På Teneriffa finns det många spännande, natursköna, roliga och saltvattenvåta upplevelser. PÅ ett och samma ställe kan du gå genom vulkangrottor, möta Kanarieörarnas skyddshelgon i en cacker basilisk kyrka, besöka en riddarborg och äta med fingrarna, och se valar och delefiner i havet. Du kan promenera längs gågatorna i Santa Cruz och La Laguna och njut av de färgglada husen i kolonialstil från Columbus tid. Överallt finns det bra shopping, bra restauranger och underhållning. 

Aktiv semester på Teneriffa

Teneriffa är perfekt till en aktiv semester både för par och barnfamiljer. Det finns många möjligheter för att vandra, cyklar, spela golf, alla former av surf, simma, dyka och göra yoga. Ett perfekt ställe att njuta av öns många kontraster samtidigt som du är aktiv i eller runt Teide Nationalpark. I mitten ligger vulkanen Teide, Spaniens högsta berg på 3718 m och du kan se toppen från strandkanten. Du kan både vandra, cykla, löpa och klättra i parken, som är ett fascinerande månlandskap. Inget ger så bra lårmuskler som att cykla från kusten till Teide Nationalpark på ca 2500 m höjd.

Upplev Teneriffa i vandringsskor, på hjul eller från kusten

Du kan välja mellan att köra bil, vandra, simma eller åka båt nästan oavsett var du befinner dig. Du kan köra genom Teide Nationalpark och göra stopp vid alla fina utsiktsplatser eller eller så kan du hoppa ombord på en katamaran och segla ut och hälsa på valar och delfiner. Semester på Teneriffa är för alla typer och temperamenter, och ön är inte större än att du kan köra till nya upplevelser på en timme eller mindre.

De största upplevelserna på Teneriffa

De största upplevelserna på Teneriffa. På Teneriffa finns det något för all, oavsett ålder och intressen, och du bestämmer själv om det ska vara en aktiv semester, ren avslappning eller en blanding.

Volcan El Teide

I mitten av Nationalparken ligger vulkanen Teide, spaniens högsta punkt på hela 3718 meter

Mascadalen

Teneriffas natur när den är som bäst

Golf på Teneriffa

Professionella golfbanor med fantastisk utsikt

Santa Cruz

Jeepsafari på Gomera

Längs snirklande landsvägar i orörd natur

Museo de la Naturaleza y el Hombre

Naturhistoriskt museum i Santa Cruz

La Laguna

Gå i Columbus fotspår

Valsafari

Se valar och delfiner och dyk själv ner under ytan

Kyrkan Caldelaria

Omgiven av tro och helgon

Läs mer om Teneriffa