Teneriffa har allt till din semester

Teneriffa är den största av Kanarieöarna och på mitten av ön vilar vulkanen Teide. Trots dess begränsade storlek är solskensön fylld med upplevelser för stora och små. Din semester på Teneriffa bjuder på underhållning på lands, till havs och i luften - eller t.o.m. inuti ön, i vulkangrottor! Teneriffa har allt ifrån vattenparker, valsafari och vindsurfing till golf, helikopteräventyr och läcker, spansk tapas.

Semester på Teneriffa ger dig också storslagen natur fylld med kontraster, perfekt för dig som vill utforska ön i vandrarskor. Och solen skiner oftast, oavsett om du dyker i Atlanten eller vandrar på vulkaner.

Solsäker semester på Teneriffa

Teneriffa är den perfekta sommardestinationen - bättre väder och badvatten hittar du knappast. Solen skiner trofast året runt över Atlantens vackra stränder med en genomsnittstemperatur på sommaren på 27 grader. Teneriffas sydkust lockar med avkoppling under bastparasoll, medan städerna är fyllda med spännande upplevelser. Los Gigantes tronar med sina 600 m. höga klippor som står vinkelrätt i havet, Los Christianos och Playa de las Américas har allt vad ett turisthjärta kan begära med shopping och nöjen. Semester på Teneriffa samlar härliga upplevelser för alla åldrar på ett ställe.

Nyrenoverat lägenhetshotell vid havet

Vårt populära hotell, Atlantic Holiday Centre på sydvästra Teneriffa, har genomgått en storstilad renovering. Den 5 maj 2018 slog hotellet åter upp dörrarna för FolkeFeries gäster med förbättringar från topp till tå och med allt man kan önska sig: Stora, ljusa semesterlägenheter, nytt och läckert poolområde med havsutsikt och utvidgad barnpool, en av stadens bästa restauranger, stilfull takterrass med säckstolar och oasstämning, modernt fitnessrum, stort lekrum, gratis WiFi och mycket mer.

Direktflyg från Köpenhamn till Teneriffa i perioden maj - oktober. Vi har inga avgångar i augusti.

 

Hotell

Säsonger på Teneriffa

Upplevelser

Tenerife byder på underholdning på land, til vands og i luften - for både store og små. Her er alt lige fra vandland, hvalsafari og windsurfing til golf, helikoptereventyr og lækker spansk tapas.

Vädret

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dag
20° C
21° C
22° C
23° C
24° C
26° C
28° C
29° C
28° C
26° C
24° C
21° C

Karta

Om Teneriffa

 • Solskensön med många möjligheter

  Teneriffa är inte större än att man kan köra runt hela ön på under 3 timmar, men trots öns begränsade storlek finns det massor av naturupplevelser, sevärdheter och, inte minst, ett härligt klimat året runt.

   

  Läs mer om Teneriffa här

Värt att veta

 • Teneriffa från A-Ö

  Vi har samlat diverse information, som är värd att ta del av innan din resa till Teneriffa. Läs bl.a. om avstånd till flygplatsen, om elektricitet, dricksvatten, tidsskillnad och vädret på Teneriffa.

   

  Läs mer