Njut av milt klimat året runt på ön i Atlanten

Porto Santo har ett stabilt och torrt klimat året runt, med få temperatursvängningar. Den bästa perioden att resa till Porto Santo är därför - hela året! Vill du på solsemester, ska du resa till Porto Santo från april månad. I januari och februari, som normalt är de kallaste månaderna, ligger genomsnittstemperaturen på ca. 19 grader. Så även när det är vinter på Porto Santo, bjuder ön på milt klimat och du kan få en paus från nordens mörker och kyla.

Sommarvädret på Porto Santo

Solen skiner trofast hela sommaren. Det fina vädret kan påminna om det man hittar vid Medelhavsområdet, men utan stekheta somrar. Med sin placering mitt i Atlanten, har Porto Santo alltid en svalkande lätt bris, på sommaren ligger genomsnittstemperaturen på ca. 26 grader. De varmaste månaderna är augusti och september, och med semestergäster från det portugisiska fastlandet är sommarmånaderna de mest livliga. Porto Santos stora dragplåster, den 9 km långa gyllende sandstranden med det härliga, mineralrika badvattnet, bjuder på en mängd möjligheter till avkoppling, bada eller roa sig med vattensportaktiviteter sommartid. Den långa sandsträckan gör det också lätt att hitta en plats alldeles för sig själv, om du vill ha lugn och ro. Här kan du se fram emot att kasta av dig skorna och sticka ner fötterna i den sammetslena sanden, höra Atlantens brus och bada i det ljumna, kristallklara vattnet.

Läs vår stora strandguide till Porto Santo ➙

Porto Santos två årstider

Ön kan skryta med milt och torrt klimat året runt. De lokala skojar med, att ön endast har två årstider - sommar och vinter. Även på vintern kan du gå i shorts och t-shirt. Dagtid faller temperaturen sällan till under 17 grader. Under vintermånaderna kan det komma enstaka regnskurar. Det är därför om vintern, att öns få gröna områden såsom golfbanan, är grön. Resten av året kan du njuta av de klippor och berg i skiftande gyllene nyanser.

Bada, vandra, cykla eller spela golf och tennis året runt

Det milda vädret året runt, utan stora temperatursvängningar, gör att du kan bada i det stora havet i stort sett året runt. Sommartid ligger badtemperaturen i genomsnitt på 23 grader, och 17 grader på vintern. Porto Santo bjuder på en massa utomhusaktiviteter. I det behagliga vädret kan du både spela golf på öns 18-håls fd. mästerskapsbana, öva din backhand på tennisbanan, uppleva ön från cykelsadeln eller följa med på våra guidade vandringsturer. Våra golfresor till Porto Santo är otroligt uppskattade, förläng golfsäsongen här hemma med en golfresa till Portugal. 

Golfresor till Porto Santo ➙

Upplev Porto Santo i 360° ➙

Vädret

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dag
19° C
19° C
20° C
20° C
21° C
23° C
25° C
26° C
26° C
24° C
22° C
20° C

 

Översikten är vägledande. Avvikande väderförhållanden kan förekomma i perioder. 
Kilde: www.worldweatheronline.com 

 

Vem är FolkeFerie.se?

 • Resor med trygghet och kvalitet

  FolkeFerie.se är en del av den danska researrangören FolkeFerie.dk. Hos oss gör vi alltid vårt yttersta för att uppfylla gästernas semesterdrömmar. Det har vi gjort sedan vi startade 1938. Glada och nöjda kunder är det viktigaste, därför strävar vi alltid efter att kvalitet och trygghet är en del av din resa!

  Läs mer om FolkeFerie.se här
 • Välkommen att kontakta oss

  Du är alltid välkommen att ringa, mejla eller chatta med oss. Våra duktiga resesäljare hjälper dig gärna med att boka en resa och kan svara på frågor. 

  Vi har öppet på vardagar kl. 09-17 samt lördagar kl. 10-14.

  Ring, mejla eller chatta med oss