Tas-Sliema på Maltas östkust har fått sitt namn från ett litet kapell som var tillängnat Jungfru Maria, och som stod som ledstjärna för fiskare som under sin tid bodde i området.

Namnet kan sättas i förbindelse med de första irden i bönen "Hail Mary" som på maltesiska är "Sliem Ghalik Marija". "Sliem" är således det maltesiska ordet för fred.

I dag är Sliema förvandlat till en dynamisk stad och bjuder på bl.a. modern arkitektur, örikets shopping-mekka, 5 kilometer lång hamnpromenad och en utsikt i toppklass.

Avslappnad storstadssemester

Längs hamnpromenaden, som går från grannstaden St. Julians och hela vägen till Gzira och Ta’ Xbiex, kan du promenera lugnt samtidigt som du njuter av Sliemas vackra klippkust. Du kan också sitta på en bänk och beundra det azurblå medelhavet eller hoppa i de varma vågorna tillsammans med både lokala malteser och andra turister.

Speciellt på sommaren surrar hamnpromenaden av liv om kvällarna, där folk i alla åldrar går på promenad längs med havet och njuter av den fantastiska utsikten över huvudstaden Valletta. Hamnpromenaden bjuder dessutom på ett stort urval av internationella restauranger och caféer.

 

 

 

Hotell

Bo mitt i Sliema och kombinera avslappning med det bästa av storstadssemester.

Se alla hotell på Malta

 • The Waterfront Hotel

  The Waterfront Hotelär ett fint by-hotell vid hamnfronten i Sliema på Malta. En stad med bra shoppingmöjligheter, barer, restauranger och en vacker hamnpromenad. Hotellet har pool, barnpool, takterrass, fantastisk utsikt, egen restaurang och bar.

  Läs mer om hotellet här

 • Bayview Hotel

  Bo i Maltas mest moderna stad, Sliema, på ett trevligt 3-stjärnigt hotell. Njut av utsikten över Sliema och Valletta från poolen på taket. En bra utgångspunkt för att kombinera Maltas spännande historiska sevärdheter med avkoppling och badsemester.

  Läs mer om hotellet här

 • Hotel Fortina

  Det trevliga Hotel Fortina ligger på Sliemas strandpromenad i den lugnare delen av staden, med en fantastisk utsikt till huvudstaden Valletta. Hotellet erbjuder diverse spa- och wellnessfaciliteter, läckra restauranger, fyra swimmingpools och mycket mer.

  Se mer

Upplev Sliema

En modern storstad full av liv, shopping och smakfulla upplevelser.

Gå inte miste om...

Shopping

Restauranger

Läs mer om Malta här