Följ med FolkeFerie på citysemester till Malta och få en enastående kombination av storstadens puls, historiens vingslag, vackra badstränder, kultur, gatsronomi och semesterupplevelser - allt inom kort avstånd. Vi har valt ut 5 trevliga hotell på Malta, som ligger i städerna Sliema och St. Julians.

 

Valletta - huvudstaden som osar av historia och dessutom har utsetts till Europas kulturhuvudstad 2018!

Sliema -Den moderna staden på Malta

Sliema är den moderna staden och örikets shoppingmecka. Omkring gatorna Tower Road, Bisazza Street och hamnpromenaden, The Strand, ligger mer än 600 butiker och shoppingcenter. Sliema ligger på Maltas östkust, och utanför staden hittar man en fantastisk 5 km. lång hamnpromenad.

På kvällen har man en fantastisk utsikt över huvudstaden Valletta. Hamnpromenaden bjuder dessutom på ett stort urval av internationella restauranter och caféer.

St. Julians - Medelhavsidyll på 1:a klass

St. Julians är Medelhavsidyll på absolut 1:a klass med sina exklusiva hotell, butiker och gourmetrestauranger. Staden ligger precis vid vattnet på Maltas östkust, omgärdad av de små fascinerande bukterna Spinola Bay, Ballutta Bay och St. George Bay, som har sin egna lilla sandstrand med sand från Jordan. Strosa runt på den vackra promenaden vid Spinola Bay och njut utsikten till Maltas färgglada Luzzo-båtar, som kluckar i bukten och ta en kopp kaffe eller en middag vid restaurangernas utomhusservering.


Storstadssemester på Malta

 • Valletta

  Maltas huvudstad Valetta skapades efter den berömda mest dramatiska händelsen i Europeisk historia, nämligen den turkiska belägrigen av Malta år 1565. Här motstod 500 malteserriddere tillsammans med cirka 5000 soldater av olika nationaliteter, en fyra månader lång belägring med oändliga bombningar och otaliga attacker från en ottomansk styrka.

  Läs mer här

 • Sliema

  Tas-Sliema på Malta har fått sitt namn efter ett litet kapell som var tillägnat Jungfru Maria och som stod som en ledstjärna för de fåtalet fiskare, som på den tiden bodde i området. Namnet kan sättas i förbindelse med de första orden i bönen "Hail Mary", som på maltesiska heter "Sliem Għalik Marija". Sliem" är således det maltesiska ordet för fred.

  Citysemester i Sliema

  Läs mer om Sliema

 • St. Julians

  St. Julians, eller San Ġiljan på maltesiska, är uppkallad efter helgonet med samma namn. Staden har idag knappt 8 000 invånare, men på 1800-talet fanns här enbart Spinola Palace från år 1688 samt den gamla sockenkyrkan, som sägs vara från år 1580. Idag hittar du bl.a. det 98 m. höga tornet Portomaso Tower här, samt de flesta av Maltas 5-stjärniga hotell och ett stort urval av bra restauranger med mat från hela världen.

  Citysemester i St. Julians

  Läs mer om St. Julians