Äventyrliga Ithaka med kristallklart badvatten

Den äventyrliga ön Ithaka  ligger väster om det grekiska fastlandet och är den näst minsta av de Joniska öarna. Den lilla ö-pärlan är världsberömd som Odysseus ö, och FolkeFerie är den enda charterarrangören som erbjuder resor från Köpenhamn till Ithaka. Efter blott få timmars resa med direktflyg från Köpenhamn till Preveza på grekiska fastlandet, transporteras du vidare till havs till ett äkta grekiskt semesterparadis.

Vacker idyll, grön natur och levande historia

På Ithaka slipper man trängas med en massa andra turister och man kan i lugn och ro uppleva det äkta Grekland. Här kan du bada på oförstörda stränder med klart, vackert vatten. Eller vandra i mysiga landsbyar med smala gränder och de karakteristiska färgrika grekiska husen. Ta plats på en av de lokala tavernorna efter en dag fylld av upplevelser och koppla av med ett glas kallt vitvin och njut av den autentiska, grekiska stämningen.

Resor till Ithaka i Grekland bjuder på många upplevelser för både par och familjer. Oavsett om du föredrar exklusiva hotell och avkoppling på stranden, eller aktiv semester med vattensport, vandring i bergen eller cykling, så har Ithaka något för dig.

Är du typen som tycker om att gå på sightseeing, se monument och höra om grekisk historia, så blir du inte besviken på Ithaka. Enligt mytologin var det nämligen från ön Ithaka som den mytomspunna Odysseus drog ut på sin långa resa, och på din semester på Ithaka möter du kända platser från den grekiska mytologin.

Gör som grekerna själva

Ithaka är älskat av grekerna och har under många år varit välbärgade grekers föredragna semester-ö, och när grekerna reser till Ithaka, kan du också göra det. Gör som grekerna själva och upplev en av de bästa grekiska öarna. Ta med familjen och få en oförglömlig semester på Ithaka i Grekland, bo på ett av våra noga utvalda hotell i och omkring den idylliska hamnstaden Vathi.

Unika resor med FolkeFerie.dk

Endast med FolkeFerie.dk kan du resa från Köpenhamn till Ithaka. Du landar i Preveza flygplats på grekiska fastlandet. Härifrån har du möjlighet att tillköpa vår transfer, som är en fantastiskt vacker upplevelse. Först åker vi buss (ca. 75 min.) mot hamnen i Lefkas, härifrån sätter vi kurs mot Odysseus' frodiga ö Ithaka och huvudstaden Vathi. Segelturen är otroligt vacker och överfaretn tar ca. 1 h och 45 min. Res i maj, juni, september och oktober.

Upplev Ithaka i 360°

Få en virtuell rundtur på den grekiska ön Ithaka. Klicka på info-knappen i 360°-filmen och läs mer om hotellen, städerna och stränderna.

Utvalda hotell

Ta en paus från vardagens stress och jäkt, och res till Odysseus' ö Ithaka. Njut en avkopplande semester på en av våra trevliga hotell vid hamnstaden Vathi.

Se alla hotell på Ithaka

Stränder och båtutflykter - se här ➙

Upplevelser

Vädret

 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dag
12° C
13° C
15° C
18° C
23° C
27° C
30° C
30° C
27° C
22° C
17° C
14° C

Karta

Utflykter

 • Utflykter på Ithaka

  Följ med på våra spännande utflykter och upplev det bästa som Ithaka har att bjuda på. Följ med på stadsvandring, fantastisk ö-rundtur, strandliv och båtutflykter eller fördjupa dig i det grekiska köket.

   

  Läs mer här

Om Ithaka

 • Orörd natur och kristallklart hav

  Ithaka är ett sant semesterparadis som rymmer allt - vacker natur, orörda stränder, en mängd upplevelser och spännande historia. Odysseus historiska ö ligger mitt i Joniska havet, med en bedårande utsikt vart man än tittar.

  Läs mer här

Värt att veta

 • Ithaka från A-Ö

  Vi har samlat diverse information som är värd att ta del av innan din resa till Ithaka. Läs bland annat om avståndet till flygplatsen, internet, dricksvatten, transport, vädret på Ithaka och mycket mer.

  Läs mer här